Germanicus rekent af met Jubbega

Vorige week werd nog ongelukkig verloren van Hoogezand. Deze week zag alles er een stuk rooskleuriger uit voor de mannen van André Mulder. Jubbega werd in eigen huis verslagen met 3-1 door twee doelpunten van Reinier de Boer en één van Erwin Moddejongen.

Op een zonovergoten sportpark werd om half drie afgetrapt. De intenties van de thuisclub waren vanaf de eerste minuten duidelijk. Onder aanvoering van de ijverige Kain Hoogeveen werd er veelal voor gekozen om de tegenstander onder druk te houden. Dit lukte prima. Jubbega kwam hierdoor bijna niet van eigen helft af. Echter leidde dit niet tot veel kansen. In de eerste helft vielen er twee kansen te noteren. Een voor Germanicus waarbij Kain Hoogeveen vanaf randje 16 de bal over schoot en één voor Jubbega waarbij een voorzet in het zijnet belandde. Net voor rust nog wel een opmerkelijk moment. Jessie Rotmensen frummelde zich bij de cornervlag prima langs twee verdedigers en kreeg de bal bij Kain Hoogeveen die ter hoogte van het 16 metergebied Milan van der Weide wist te bereiken. Van der Weide krulde de bal prachtig in de linkerbovenhoek. Waardoor de toch wel verdiende 1-0 op het scorebord leek te komen. Helaas had de verder goed leidende scheidsrechter Beijert iets gehoord dat blijkbaar niet door de beugel kon waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan. Smetje op de eerste helft was het uitvallen van de net teruggekeerde Nance Hoogeveen. Hij werd vervangen door Reinier de Boer.

Dezelfde Reinier de Boer zorgde twee minuten na de pauze gelijk voor de 1-0. Zijn schot bleek onhoudbaar voor keeper Boersma. Na dit doelpunt bleef Germanicus de ploeg die de lijntjes uitzette. Echter kwam Jubbega er wat vaker uit. Dit leidde mede door goed verdedigend werk niet tot grote kansen. De grootste kans van Jubbega viel te noteren in de 55 ste minuut. Waarbij Beugelink niet te passeren bleek door de spits van Jubbega. In de 70 ste minuut was het opnieuw raak voor Germanicus. Een hoekschop van Kain Hoogeveen werd op maat afgeleverd op het hoofd van Erwin Moddejongen die kiezelhard wist binnen te koppen, 2-0. Niet veel later gooide Germanicus de wedstrijd op slot. Na een prachtige steekpass van Milan van der Weide op Reinier de Boer wist hij, na het omspelen van de tegenstander, de bal via de onderkant van de lat binnen te werken. Voor de statistieken deed Jubbega nog wat terug. Koopmans wist via een strafschop de eindstand op 3-1 te bepalen.

Door de winst stijgt Germanicus naar de 8 ste plek in de 1e klasse F. Volgende week heeft Germanicus de kans om het puntenaantal te verdubbelen tegen SVBO. Deze wedstrijd wordt gespeeld op zaterdagavond en begint om 20:00. ​