Germanicus speelde haar eerste bekerwedstrijd

Germanicus speelde haar eerste bekerwedstrijd uit bij Noordeschut en verloor deze onnodig met 6-5.

De eerste helft probeerde Germanicus het spel te maken en kwam ook verdienstelijk door Robin Barelds op 0-1. Niet veel later maakte Noordseschut de 1-1 en 2-1 in een periode waarin de tegenstander meermaals gevaarlijk over de flanken door brak. Germanicus had het deze periode zwaar tegen voornamelijk de razendsnelle linksbuiten. Gedurende de eerste helft trok Germanicus het spel weer naar zich toe en maakte via Mike Doldersum verdiend de 2-2. In de laatste vijf minuten van de eerste helft trof Germanicus nog twee keer de paal.

Het eerste kwartier van de tweede helft leek Germanicus over Noordseschut heen te walsen. Mike Doldersum, Erwin Moddejonge en Kain Hoogeveen zorgden voor de 2-5. Noordseschut kwam er niet meer aan te pas. De wedstrijd leek op dat moment gespeeld tot het moment waarop Jarne Pol in een ongelukkig duel de bal over de eigen keeper lobte. Niet veel later ook de 4-5 en de 5-5 vanuit scrimmages voor de goal.

Germanicus vergat te voetballen en maakte het zichzelf onnodig lastig. Vlak voor tijd maakte Noordseschut vanuit een vrije trap uit de hoek van het veld ook nog de 6-5. Een bizar slot van een vermakelijke wedstrijd. Ondanks alles mag Germanicus zich deze nederlaag toerekenen.