Germanicus speelt gelijk tegen RSC uit Rossum

Germanicus heeft verzuimd om in de thuiswedstrijd tegen RSC uit Rossem de 3 punten te pakken. Hierdoor heeft Germanicus door het gelijke spel tegen RSC het niet meer in eigen hand om een plek in de nacompetitie voor promotie te behalen.
Trainer Jan Wielink kon weer beschikken over Jarne Pol en Devon Smit. Vanaf de aftrap ontstond er een boeiende wedstrijd voor de toeschouwers, na een aftastend begin, nam Germanicus na een kwartier het heft in handen. Tot aan de zestienmeter werd er goed gespeeld door de pampertbewoners, alleen de laatste pas om een doelkans te creƫren ontbrak. In de 35e minuut vanuit het niets een schot van de gasten die op de lat uiteen spatte. 7 minuten later, wederom een kans voor de bezoekers uit Rossum, na vlot combinatiespel werd de spits vrijgespeeld, zijn schot vanaf 16 meter werd gestopt door keeper Mendes.
Na rust de eerste kans voor Germanicus, het schot van Kain Hoogeveen belandde op de paal. In de 68e minuut nog een schot van Kain Hoogeveen, via een verdediger van RSC werd het een corner, welke niets opleverde voor de Germanen. Tussendoor hadden de bezoekers via de counter een aantal mogelijkheden. In de 78e minuut de grootste kans van de wedstrijd, de spits van RSC mistte jammerlijk voor de bezoekers bij de 2e paal om de 0-1 in te tikken.
In de 84e en 88e nogmaals twee grote kansen voor de bezoekers, beide keren bleef Germanicus een achterstand bespaard. In de 90e minuut een vrije bal voor Germanicus, Kain Hoogeveen probeerde met een geplaatst schot de bevrijdende treffer te maken, zijn schot ging via de verdediging over.
Germanicus kreeg in de resterende blessuretijd nog 3 corners te nemen, met keeper Mendes als extra spits mee naar voren, helaas voor de pampertbewoners viel de bal niet goed voor de aanvallers. Ondanks kansen voor beide teams bleef de brilstand staan na 90 minuten.
Germanicus heeft nu theoretisch nog een kans op de nacompetitie voor promotie. Als Germanicus volgende week zondag wint bij Steenwijkerwold en RSC of Suryoye uit Enschede punten laten liggen is er nog hoop voor de nacompetitie.
De wedstrijd in Steenwijkerwold voor komende zondag begint om 14.00 uur.