Germanicus sterker dan FC Assen

Germanicus ging zondag op bezoek bij FC Assen en boekte een verdiende 0-7 overwinning. Germanicus begon sterk en had reeds in de 1e minuut op voorsprong kunnen komen. Een prima steekbal van Kain Hoogeveen bracht Marco Verhoef alleen voor de doelman, maar Verhoef wist niet af te ronden. Germanicus bleef sterker, maar moest wel oppassen voor de tegenstoten van FC Assen. Na nog enkele mogelijkheden was het in de 20e minuut raak. Een goed genomen hoekschop werd door Marco Cremer panklaar voor Daan van Dijk neergelegd en de 0-1 was een feit. Even later was het 0-2. Nadat Stan Ypenburg eerst nog een kans niet wist te verzilveren wist hij Marco Cremer perfect te vinden en Cremer ronde bekwaam af.

Net voor rust had de wedstrijd beslist moeten zijn. Na een goede aanval via Hoogeveen en Ypenburg werd laastgenoemde onderuit gehaald. De toegekende strafschop werd niet goed ingeschoten door de sterk spelende Roelof van Dijk en de doelman wist goed redding te brengen.
Na de pauze was Germanicus veel sterker dan FC Assen en was de 0-3 van Ypenburg de beslissing in de wedstrijd.
Inmiddels was Pim van der Veen in het veld gekomen voor Marco Verhoef en van zijn voet kwam de mooiste goal van de wedstrijd, een stift van buiten de zestien verdween achter de kansloze doelman. Hiermee was het laatste stuk verzet van Assen defintief gebroken. Nance Hoogeveen was de vervanger van Jordy Beeksma en ook hij liet zich direct zien. Mooi voorbereidend werk van Marco Cremer bracht de jongste van de gebroeders Hoogeveen vrij voor het doel en de 0-5 was een feit. Stan Meertens kwam Niels Haandrikman vervangen en Germanicus wist vervolgens nog uit te lopen naar 0-7.  Marco Cremer en Nance Hoogeveen wist beide hun tweede doelpunt van de middag te maken.
Germanicus mag zondag thuis tegen Rolder Boys proberen deze prima overwinning een vervolg te geven, maar zal ook weten dat Rolder Boys anders voor de dag zal komen dan FC Assen.