Germanicus sterker dan Rolder Boys

Germanicus kreeg zondag bezoek van Rolder Boys en vooral voor de Germanen werd het een mooie middag. Vooraf werden de mannen van JO19-1 gehuldigd voor het behalen van hun kampioenschap in de hoofdklasse, een welverdiend applaus van het talrijke publiek viel hun ten deel.

Trainer Prins moest vooraf puzzelen, want hij kon niet beschikken over Daan en Roelof van Dijk, Nick Schuiling en Harm Hindriks, hij kon echter wel weer beschikken over Doorn, Boer, Smits, Schenkel en Hoogeveen.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd en waren niet van plan in het open mes van de tegenstander te lopen. Al snel was echter duidelijk dat Germanicus feller en scherper aan het duel begonnen was. De ploeg oogde ook fitter en dit zou gedurende de wedstrijd ook doorslaggevend worden. Germanicus probeerde veelal via de vleugels door te komen en op deze wijze spits Marco Cremer te bereiken. Reeds in de beginfase leidde dit tot succes. Hoogeveen wist via een goede bal Marco Verhoef te bereiken en zijn strakke voorzet werd op een fantastisch wijze afgerond door Cremer, die de bal in één keer op de pantoffel nam en de doelman van Rolder Boys kansloos liet.

Germanicus bleef, na deze voorsprong, de bepalende ploeg en de bezoekers uit Rolde konden hier weinig tegenover stellen, zodat vrij makkelijk met deze 1-0 voorsprong de rust bereikt werd.

Na de rust werd een feller Rolder Boys verwacht, maar ook nu was het Germanicus dat beter uit de startblokken kwam. De duels op het middenveld werden door Smits, Tijsma en Hoogeveen veelal gewonnen en het hele team was bereid meer energie in de wedstrijd te steken dan de tegenstander. Doorn moest zich na 50 minuten noodgedwongen laten vervangen en Randy van der Weide kwam in het veld. Na weer een gewonnen duel op het middenveld kon de bal direct doorgestoken worden op Cremer, die daarmee vrij voor de doelman kwam en deze opnieuw kansloos liet. In feite was deze 2-0 de beslissing, want Rolder Boys zat totaal niet in de wedstrijd. Na deze voorsprong werd het spel even wat slordiger aan Germanicus zijde en daarvan profiteerde de tegenstander. Na balverlies kreeg Rolder Boys de eerste echte kans, maar deze werd ook gelijk goed afgemaakt door Dekker. Toch kwam Germanicus niet echt in de problemen. Kreeft werd ingebracht voor Smale en Germanicus nam weer het initiatief. Een hoekschop genomen door Hoogeveen werd attent ingekopt door Cremer, die daarmee zijn derde treffer van de middag liet aantekenen. Hierna was de wedstrijd beslist en stond de paal nog 2 maal succes voor Germanicus in de weg. Cremer kreeg nog zijn verdiende publiekswissel. De spits is niet alleen trefzeker, maar werkt ook hard voor het team. Pim van der Veen was zijn vervanger. Germanicus boekte een verdiende zege en met nog 3 wedstrijden te gaan doen de geel zwarten nog volop mee voor het kampioenschap. Aanstaande zondag is men vrij. Zaterdagavond 22 april speelt Germanicus thuis tegen Raptim.