Germanicus sterker dan Zuidwolde

Na de afgelopen wedstrijden, waarin de nummer 1 en 2 van de ranglijst werden verslagen, kwam het Zuidwolde van trainer Bas Bijen op bezoek op de Pampert.

De vrijwilligers hadden overuren gemaakt en hadden ervoor gezorgd dat het veld er perfect bij lag, ondanks de vele bomen rondom de Pampert was het veld vrijwel geheel bladvrij.

Trainer Prins hield uiteraard vast aan de formatie, die de afgelopen weken succesvol was geweest, waarbij Marco Verhoef geblesseerd moest afhaken en werd vervangen door de herstelde Marco Cremer.

Germanicus begon ijzersterk aan de wedstrijd en had binnen 20 minuten eigenlijk op een 2-0 voorsprong moeten staan. De tegenstander werd voortdurend onder druk gezet en kreeg niet de mogelijkheid om onder de druk uit te komen. Vanuit het middenveld werden voortdurend de buitenspelers Pim van der Veen en Stan Ypenburg gezocht en zij waren meerdere malen hun tegenstander te snel af. In de 10e minuut kwam de goal, die niet uit kon blijven. Marco Cremer was uitgeweken naar de rechterkant en zijn voorzet werd door verdediger van de Beld onder druk van Pim van der Veen in eigen doel gewerkt. Na deze goal werd Germanicus slordiger en kwam Zuidwolde beter in de wedstrijd. Uit één van deze slordigheden werd het bijna 1-1, maar Daan van Dijk kon op de lijn redding brengen. Zuidwolde had veel overtredingen nodig om Germanicus af te stoppen en daardoor werden er een aantal gele kaarten getoond. Net voor rust leek Germanicus op 2-0 te komen, maar de treffer van Marco Cremer werd afgekeurd vanwege geconstateerd buitenspel.

Na rust ging Germanicus verder met aanvallen, maar tot direct succes leidde dit nog niet. In de 60e minuut werd een mooie aanval via de rechterkant over een aantal schijven afgerond door Roelof van Dijk en daarmee leek de wedstrijd beslist. Even later werd verdediger Dekker na een lompe overtreding van het veld gestuurd, waarbij hij niet mocht klagen dat de uitstekend leidende scheidsrechter Alberts de overtreding “beloonde” met zijn tweede gele kaart. Germanicus ging niet goed om met deze man meer situatie en de organisatie werd verwaarloosd, waardoor de achterhoede in de problemen kwam. Zuidwolde deed er juist een schepje bovenop en kwam via Stef Raben terug in de wedstrijd. Na deze 2-1 kreeg doelman Gio Mendes het drukker en moest hij een paar keer handelend optreden om daarmee de gelijkmaker te voorkomen. Op het juiste moment wist rechtsback Niels Haandrikman zijn eerste doelpunt in Germanicus 1 te maken. De, uit de JO19 overgekomen, speler speelde een prima wedstrijd en wist zichzelf te belonen met de 3-1. Het Germanicus clublied was net uitgespeeld of de tune kon alweer opnieuw opgestart worden. Roelof van Dijk joeg de toegekende strafschop in de kruising en daarmee was de 4-1 een feit. Opnieuw concentratieverlies bracht de 4-2 eindstand op het scoreboard.

Al met al een verdiende overwinning voor de geel/zwarten, waarbij opgemerkt moet worden dat men met een 2-0 voorsprong en een man meer op het veld niet meer in de problemen mag komen.

Germanicus heeft de laatste 3 wedstrijden de volle winst weten te behalen en mag zondag op bezoek bij Beilen proberen deze goede serie voort te zetten