Germanicus strandt in finale Volksbankcup

Emlichheim – Het mocht zondagmiddag niet zo zijn voor Germanicus uit Coevorden. De titelverdediger van de Internationale Volksbankcup kwam in de finale niet verder dan een gelijkspel tegen SV Olympia Uelsen, waarna strafschoppen volgden en de Duitsers aan het langste eind trokken.

In de finalewedstrijd tegen SV Olympia Uelsen kwam Germanicus al snel op een 2-0 achterstand, maar net als in de halve finale tegen SV Grenzland Laarwald knokte Germanicus zich op karakter terug naar een gelijkspel. Ook in de halve finale moesten strafschoppen uitkomst brengen, maar toen had Germanicus wel het geluk aan haar zijde.

Germanicus begon zondagmiddag goed met een 2-0 overwinning op TSV 1958 Georgsdorf, ook was Germanicus met 0-3- een maatje te groot voor SV Hoogstede. De ploeg van Eric Prins denderde door en versloeg SV Pesse met 2-1 waardoor het zich plaatste voor de halve finales.

Van ‘Turnersieger’ in 2018 is Germanicus nu ‘Vize-Turniersiger’, aanvoerder Daan van Dijk nam de daarbij verdiende enveloppe in ontvangst. Daarnaast werd Roelof van Dijk uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.

(Bron: Coevordenhuisaanhuis.nl)

(Foto’s: Herman Woltersom)