Germanicus tactisch slimmer dan fysiek sterk Rolder Boys

Germanicus wint 2e wedstrijd na de winterstop thuis met 1-0 van het fysieke altijd lastig te bespelen Rolder Boys.

In de 1e helft voerde Rolder Boys de druk enorm op, echter de beste kansen waren voor de Germanen uit Coevorden. Stan Ypenburg kreeg na een fantastische bal van Kain Hoogeveen een schietkans, maar stuitte op de beste speler aan Rolder Boys kant, namelijk de doelman. Kort voor rust was Pim van der Veen na een goede actie wederom dicht bij de 1-0, maar ook nu werd de inzet goed gepareerd door de doelman.

Na rust paste Prins een tactische move toe, waardoor het spel van Germanicus meer en meer de boventoon ging voeren. De machine kwam echt op gang vanaf de 55e minuut, waardoor er door goed samenspel uiteindelijk de 1e grote kans ontstond voor Marco Cremer, die op de paal beland. Dit gaf de ploeg uit Coevorden echter vleugels, goed samenspel, veel beweging, kortom de gasten uit Rolde kwamen amper nog van hun eigen helft. Dit resulteerde in de 65e minuut tot een vrij bal na een overtreding, welke voortreffelijk wordt ingeschoten door Kain Hoogeveen. Wederom door een uiterste inspanning van de doelman van Rolder Boys wordt deze vanuit de kruising gekeerd en tot corner gewerkt. Deze werd snel genomen en door de drukte voor het doel van de Rolder Boys, zag Roelof van Dijk toch zijn kans om daadwerkelijk de 1-0 aan te tekenen door een fantastische volley.

Na deze score kwamen er nog een aantal kansen voor de Germanen, waarbij het schot van Marco Cremer in de 74e minuut wederom goed geblokt werd door de doelman. De mannen van Rolder Boys kwamen door inzet meer voor het doel van Germanicus wat resulteerde in een strijd van beide kanten, echter zonder verdere daadwerkelijke problemen voor de jonge ploeg uit Coevorden.

De volle winst werd behaald door een prima teamprestatie van Germanicus, welke deze lijn hoopt voort te zetten volgende week uit in en tegen Erica.