Germanicus uitgeschakeld in beker na verlies tegen Drenthina

Germanicus heeft zich niet weten te plaatsen voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Waar een gelijkspel had volstaan om verder te bekeren werd er op de Pampert voor eigen publiek verloren van Drenthina. Voor rust wist Germanicus nog op voorsprong te komen via een penalty. Na 90 minuten stond er 1-3 op het scorebord.

Onder toeziend oog van ongeveer 250 toeschouwers en een heerlijke avondzon waren alle ingrediënten aanwezig voor een mooie voetbalavond. In de eerste helft speelde het spel zich vooral af op het middenveld. Onder leiding van de hardwerkende Martijn van Oss was Germanicus de bovenliggende partij. Dit resulteerde niet in veel kansen. Na een kwartier spelen was het Dion Jongbloed die voor het eerst voor een dreigende situatie zorgde. Zijn schot op randje zestien werd echter van richting verandert en belande net naast het doel.

Verdedigend gaf Germanicus niets weg. Vlak voor rust was het wel raak. De actieve Reinier de Boer zette een één twee op met Stan Ypenburg en werd gevloerd in het 16-metergebied. De prima leidende scheidsrechter Karacaoglan wees gedecideerd naar de penaltystip. De penalty werd feilloos ingeschoten door Roelof van Dijk, 1-0.

Na rust een flinke kans voor Ypenburg. Jessie Rotmensen snelde zich langs de rechterverdediger van Drenthina. Vanaf de achterlijn wist hij de vrijstaande Ypenburg te bereiken maar zijn inzet belande naast de paal. In de 55 ste minuut het eerste wapenfeit van Drenthina. Bij een indraaiende corner was het gelijk raak. De corner ging aan alles en iedereen voorbij behalve bij de vrijstaande speler van Drenthina die raak schoot bij de tweede paal. Hiervan leek Germanicus onder de indruk. Vijf minuten later was het opnieuw raak. Na slordig balverlies op het middenveld werd de spits van Drenthina met één pass vrijgezet voor de keeper. Oog in oog met Beugelink bleek dit een koud kunstje voor hem, 1- 2.

Trainer André Mulder bracht nog Cremer en Moddejongen in de ploeg om iets te forceren, maar de grootste kansen kwamen op naam van Drenthina. Twee keer werd het houtwerk geraakt door de gasten. In de poule eindigde Germanicus daardoor op een derde plek. Volgende week zullen de mannen van Mulder uit een ander vaatje moeten tappen wanneer ze in de eerste competitiewedstrijd zullen aantreden tegen Roden. De wedstrijd wordt zondag gespeeld op de Pampert en zal beginnen om 14:30.