Germanicus verder in het bekervoetbal!

Germanicus heeft vanmiddag in een matige wedstrijd, waarbij de doelpunten veel vergoedde, met 4-3 gewonnen van Drachten. Hierdoor gaan de Germanen door in het bekervoetbal. Germanicus zit nu bij de laatste 16 clubs in het bekervoetbal van district Noord.Trainer Jan Wielink kon niet beschikken over Kain Hoogeveen en Roelof van Dijk. Dion Jongbloed en Mahad Abdi konden beide na langdurige blessures hun opwachting maken in de basis.Drachten, de koploper in de 3e klasse had in de vorige bekerronde gewonnen van 2e klasser Heerenveen. De gasten namen in de 8e minuut voorsprong, na een mooie actie van Martijn Mozes, hij omspeelde doelman Loyd Kuiper en schoot vanuit een moeilijke hoek de 0-1 binnen.In de 14e minuut een prima voorzet van Mahad Abdi op Nance Hoogeveen, de spits van de Germanen schoot de bal vanaf 20 meter buiten bereik van de keeper van Drachten in het doel voor de 1-1In de 20e minuut kon de geblesseerde Mahad Abdi niet verder en werd vervangen door Randy Eikens. Voor rust nog een paar kleine kansjes voor de Germanen.Meteen na rust een grote kans voor Drachten, met een uiterste inspanning kon keeper Loyd Kuiper, de bal in een scrimige voor het doel pal voor de doellijn oppakken. In de 50e minuut een mooie aanval over de linkerkant, Nance Hoogeveen speelt Jarne Pol vrij en zijn voorzet wordt door Jessie Rotmensen in het doel gewerkt voor de 2-1.Zeven minuten later een aanval van de Germanen over de rechterkant, de voorzet van Robin Barelds werd nog geblokt door de verdediging van Drachten, de attente Stan Meijerink pikte de bal op en zijn voorzet werd door Jessie Rotmensen in het doel verwerkt voor de 3-1.Vanaf de aftrap meteen de 3-2, spits Jordy van Nispen kon bij de 2e paal de bal in het doel koppen.In de 65e minuut de 4-2 voor Germanicus, Stan Meijerink legde de bal panklaar voor Jessie Rotmensen, de sierlijke linkerspits maakte zijn derde doelpunt van de middag, een hattrick!De Friezen uit Drachten gaven zich nog niet gewonnen, in de 77e minuut een kopbal op de paal. In 86e minuut de aansluitingstreffer, Mark Bijma pikte een terugspeelbal op en schoot beheerst de 4-3 binnen.Na 6 minuten blessuretijd floot scheidsrechter Demir Guberinic voor het einde van wedstrijd.Germanicus kan zich nu opmaken voor het Protos-Weering Toernooi. Germanicus speelt de eerste ronde a.s. zaterdag op 23 december in de Drostenhal.