Germanicus verdienstelijk langs Stadskanaal

Op een zonnig sportpark in Stadskanaal stond de topper tussen Stadskanaal en Germanicus op het programma. Na een matige eerste helft heeft Germanicus middels een hele sterke tweede helft tóch verdienstelijk gewonnen.

De eerste twintig minuten maakte Germanicus het spel zonder daarbij gevaarlijk te worden. Stadskanaal hield de gelederen gesloten en leek op de counter te gokken. Germanicus kwam een aantal keer via de flanken door maar zonder daarbij gevaarlijk te worden. Het was breien op een te laag tempo waarbij de voorhoede nauwelijks tot niet in stelling werd gebracht. De laatste twintig minuten van de eerste helft werd Germanicus slordig waarbij Stadskanaal meerdere kansen kreeg. In de 30e minuut viel het eerste onnodig balverlies en was daarbij de oorzaak van een snelle omschakeling van Stadskanaal. Een pass van Stadskanaal werd onbedoeld verlengd door een Germaan waardoor de spits vanaf links op rand van buitenspel richting de goal kon sprinten. Vanuit een kleine hoek wist hij keeper Beugelink niet te verschalken.

Het volgende gevaar diende zich aan in de 32e minuut. Keeper Beugelink schatte een vrije trap volledig verkeerd in waardoor een speler van Stadskanaal vrij kon inkoppen Gelukkig had desbetreffende speler het vizier verre van scherp staan. In de 33e minuut eindelijk een kansje voor Germanicus. Kain Hoogeveen nam een vrije bal vanaf de middellijn en probeerde middels een lange haal de keeper te verschalken. De bal belande op het dak van het doel. Het spel bleef matig en traag waardoor Stadskanaal in de 36e minuut via de spits vanaf links een grote kans kreeg. Hij slalomde langs drie verdedigers en schoof de bal beheerst in de verre hoek, echter aan de verkeerde kant van de paal. In de 41e minuut kreeg Germanicus haar enige grote kans in de eerste helft. Over rechts kwam Kain vrij en schoof de bal strak voor het doel op Roelof van Dijk. Roelof had ogenschijnlijk niet door hoeveel ruimte hij had, want hij koos er voor direct op het doel te schieten en raakte de bal daarbij matig. Het resultaat was daarom ook een rollertje voorlangs. De eerste helft eindigde wederom met een grote kans voor Stadskanaal, echter wist de spits van de thuisploeg ook nu weer niet het net te vinden.

De tweede helft was volledig voor Germanicus. In het eerste kwartier na rust kreeg Germanicus opgelegde kans na opgelegde kans. In de 47e minuut was het overigens Marco Cremer die de score openden. Milan van de Weide speelde op rechts netjes zijn man uit en schoof de bal voor het doel. Marco deed wat van een spits wordt verwacht en liep de bal het doel in. In de 55e minuut was het Stan Ypenburg die na een pass van Devon Smit de bal op de slof nam en snoeihard in de korte hoek schoot. De keeper was kansloos op zijn inzet waarmee Germanicus de score op 0-2 zette. In de tussentijd had Roelof van Dijk Germanicus al op 0-2 kunnen zetten en ook werd Kain Hoogeveen een penalty onthouden.

Stadskanaal liet grote ruimtes vallen waarbij Germanicus niet efficiënt was in de afronding. Juist daarom werd de wedstrijd weer spannend nadat Stadskanaal middels een prachtig afstandsschot de score weer op 1-2 zette. Keeper Beugelink kon niet bij de boogbal en zag het schot achter zich in de kruising belanden. Germanicus herpakte zich sterk en kreeg kans na kans. Marco Cremer middels een één op één met de keeper, Marco Verhoef met twee schoten vanaf een meter of vijf, Nance Hoogeveen met een opgelegde kans, een niet ingekopte voorzet door zowel Marco Cremer als Marco Verhoef, het regende kansen. Toch was het Nance Hoogeveen die in de 79e minuut voor de 1-3 zorgde. Nance werd goed voor de keeper gezet (op rand van buitenspel), en schoot de bal diagonaal hard in de kruising. Na de 1-3 had Germanicus nog kans op de 1-4, echter werd er door beide teams niet meer gescoord. Door de overwinning op Stadskanaal staat Germanicus tweede in de competitie en doet het nog volop mee voor de prijzen in de spannende 2e Klasse L. De volgende thuiswedstrijd mag Germanicus aantreden tegen laagvlieger Gruno.