Germanicus vergeet te scoren tegen Heerenveen

De eerste minuten op eerste klasse niveau zitten er weer op voor Germanicus. Wat wellicht een mooie start van de competitie had kunnen betekenen op een zonovergoten Pampert, werd een teleurstellend verlies tegen Heerenveen; 0-1.

Germanicus begon stormachtig goed aan de wedstrijd tegen Heerenveen. De eerste tien minuten greep Germanicus de tegenstander bij de strot door Heerenveen vroeg af te jagen. Dit leidde in de eerste vijf minuten tot twee grote kansen voor Jessie Rotmensen. De van SVV overgekomen jonge spits had daarvan tenminste één goal moeten maken. Ook in de minuten daarna had Germanicus middels de zestienjarige Meijerink een prachtige kop kans om de score alsnog te openen. Na een prachtige actie langs de rechter lijn van Milan van der Weide, had Meijerink de bal voor het inkoppen. Ook Kain Hoogeveen kwam nog tot een gevaarlijk schot maar die werd door een been net op tijd van richting veranderd. Helaas zoals vooraf al ruimschoots in verschillende analyses naar voren is gekomen, worden één op één kansen in de eerste klasse wel vrijwel altijd koelbloedig afgerond. De eerste counter van Heerenveen was direct raak. De spits van Heerenveen werd diep gestuurd en ronde koelbloedig achter keeper Bram Weering af. Germanicus was duidelijk ontdaan en kon hetzelfde spel van het eerste kwartier waarbij vroeg druk zetten resulteerde in volledige controle over het spel, niet meer tentoonstellen. Wel greep Germanicus langzaam aan weer de controle over het spel maar kwamen de grote kansen van het eerste kwartier de verdere eerste helft niet meer voorbij. Het hoogtepunt vanuit Geel Zwart oogpunt was de tweede gele kaart voor verdediger van Heerenveen Bram Voskuilen in de 38e minuut. Hierdoor kreeg Germanicus nog meer de mogelijkheid om de druk op te voeren.

Tijdens de rust mochten jeugdspelers een shoot out nemen tegenover keeper Vincent Beugelink. Tijdens iedere thuiswedstrijd van zowel CSVC als Germanicus krijgt de jeugd de kans om de Domino’s shout out bokaal te winnen, wat betekent lekker pizza’s eten met teamgenoten aan het einde van het seizoen.

De tweede helft waren de ruim 250 supporters vol verwachten van wat 45 minuten tegen 10 man ging brengen. Eigenlijk faalde Germanicus er ruim 40 minuten in om Heerenveen echt onder druk te zetten. Heerenveen verdedigde compact en Germanicus verzuimde om het spel constant breed te houden. Daar waar snelle spelers als Milan van der Weide in de eerste helft regelmatig gevaarlijk door kwamen, was men de tweede helft enorm door het centrum aan het breien waarbij Heerenveen vrij weinig moeite had om Germanicus van het doel te houden. In de counter werd Heerenveen nog één keer enorm gevaarlijk met een boogbal op de paal. Gezien het wedstrijdbeeld was dat ook direct de genadeklap geweest voor Germanicus. De laatste zeven minuten begon Germanicus flink aan te dringen bij Heerenveen en werd middels diepe ballen alles of niets gevoetbald. Voorstopper van Dijk stond inmiddels in de spits en ook keeper Weering kwam voor de laatste kans mee naar voren. De Germanen kwamen nog een aantal keer gevaarlijk door maar het ontbrak aan precisie. Zo liep Roelof van Dijk goed het strafschopgebied binnen maar daar waar men een grote kans verwachtte, ging de bal over het doel.

Germanicus had zichzelf de eerste helft al moeten trakteren op tenminste één doelpunt. En tijdens de zestig minuten tegen tien man was het tactisch niet sterk genoeg om Heerenveen echt aan het wankelen te krijgen.

Volgende week mogen de mannen van Mulder opnieuw aantreden in en tegen Hoogezand.

Milan van der Weide (23 ) hoopt dat oude tijden gaan herleven op De Pampert (archief foto)