Germanicus verliest eerste duel nacompetitie van Roden

Germanicus was zondagmiddag gastheer van vv Roden. Roden is net als Germanicus winnaar van een periodetitel en had met 31 punten uit de laatste 12 wedstrijden een uitstekende serie achter de rug. Door blessures van Balsala en Cremer moest er wat geschoven worden in de opstelling en dit had tot gevolg dat de 17 jarige Devon Smit opnieuw in de basis mocht starten.

Met Smit, Beugelink, Hoogeveen, Roelof van Dijk en Pim van der Veen stonden vanaf het begin tot het eind 5 spelers in de basis die ook allen nog in de onder 19 actief mogen spelen. Hoogeveen zou deze middag uitgroeien tot beste man aan Germanicus zijde. Roden begon sterker aan de wedstrijd, zonder dat het direct tot echt grote kansen kwam. De sterke spits Rene de Vries ( die met 25 goals topscorer was geworden in de competitie) werd uitstekend in bedwang gehouden door Daan van Dijk en nu probeerde Roden vooral via de linkerspits van der Tuin de aanval te zoeken. Germanicus zocht via van Dijk en Hoogeveen de aanval en na een prima aanval over de rechterkant, via van der Veen en van der Weide, kreeg Roelof van Dijk een vrije schietkans. Zijn schot ging echter voor het doel van Roden langs. Kort voor rust ontsnapte Verhoef aan de linkerzijde. Met een van de weinig goede acties deze middag van de linkerspits bood hij Pim van der Veen een prima kans, maar ook deze mogelijkheid was niet aan de geel/zwarten besteed. Voor rust had Roden ook nog zeker twee prima mogelijkheden, waarbij een poging door de Vries uitstekend door Beugelink werd gepakt.

De 0-0 bij rust was een juiste weergave van de krachtsverhoudingen. De eerste 20 minuten na rust waren voor Roden. In de 50eminuut wist van Santen de buitenspelval te omzeilen en hij tekende de 0-1 aan. Germanicus had het moeilijk nu en Roden kreeg kans op meer. Toch kreeg ook nu Germanicus een prima kans op de gelijkmaker. De kopbal van Schenkel werd prima gepakt door Beuzenberg. Even later was het toch 0-2. Van der Tuin kreeg na een prima aanval een vrije doortocht naar Beugelink en hij ronde beheerst af. Trainer Prins paste een dubbele wissel toe. Verhoef en van der Weide werden gewisseld en Hindriks en Kreeft kwamen in het veld. Van der Veen kwam op de positie van Van der Weide. Diezelfde van der Veen stond met een mooie actie aan de basis van de 1-2. Na een solo aan de rechterkant, werd zijn voorzet met de hand verdedigt door een speler van Roden en scheidsrechter Broekman wees naar de stip. Kreeft wist deze buitenkans te verzilveren. Germanicus kreeg nu kans op meer en Roden wankelde. Van der Veen kreeg de eerste kans op de 2-2 maar hij kwam kracht tekort om van dichtbij nog af te kunnen ronden en Beuzenberg wist te redden. In de laatste minuut leek Schenkel de gelijkmaker binnen te koppen, maar ook deze kans zeilde voorlangs en floot de uitstekend leidende scheidsrechter Broekman, die prima geassisteerd werd door van Delden en Caglak, voor het einde van de wedstrijd.

De ploegen waren aan elkaar gewaagd en de return aanstaande donderdag biedt zeker perspectief, waarbij de overwinning van Roden zeker niet onverdiend kan worden genoemd.

Al met al zal in Roden een wedstrijd worden gespeeld, waar Germanicus er vol voor zal moeten gaan en veel energie zal moeten investeren om een ronde verder te komen. De wedstrijd in Roden begint om 14.00.