Germanicus verliest terecht van GVAV Rapiditas

Germanicus is er niet in geslaagd om te winnen van promovendus GVAV Rapiditas. Op de pampert was GVAV Rapiditas met 0-2 te sterk voor de Germanen. Patrick Venema was met twee doelpunten de gevierde man voor de Groningers.

In de eerste helft was het GVAV Rapiditas dat de dienst uit maakte. Het spel speelde zich veel af op de helft van Germanicus. Echter had Germanicus de grootste kansen om in het eerste kwartier op voorsprong te komen. Helaas faalden zowel van der Weide als de Boer hierin. Na dit kwartier kwamen er steeds meer kansen voor het fysiek sterke GVAV. Mendes stond meerdere malen in de weg maar in de 23ste minuut wist Venema de blauwhemden op het scorebord te krijgen. Na een prima afgemeten voorzet wist hij de bal tegen het net te koppen. Voor Germanicus bleef het lastig om wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. Vooral bij voorzetten bleven de Groningers gevaarlijk. Dat resulteerde net voor rust bijna voor een verdubbeling van de score maar dit bleef Germanicus gelukkig bespaard.

In de tweede helft begonnen de Germanen een stuk beter. Een kopbal van Nance Hoogeveen werd prima gekeerd door de keeper van GVAV. Een minuut later weer een flinke kans voor de Boer. Echter werd zijn inzet gekeerd. In de 66ste minuut besliste Venema de wedstrijd. Na een vlotte combinatie was hij het eindstation, 0-2. Germanicus wist daarna geen grote kansen meer te creëren. Eerstvolgende wedstijd van Germanicus is op 9 oktober. De geel-zwarten spelen dan opnieuw een thuiswedstrijd. Ditmaal tegen GRC Groningen. De wedstrijd zal beginnen om 14:30.