Germanicus verliest van Valthermond

Afgelopen zaterdagavond speelde Germanicus zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Valthermond. Het compleet gerenoveerde hoofdveld lag er goed bij en de daarvoor verantwoordelijke vrijwilligers laten zien verstand van zaken te hebben, want ondanks de veelvuldige regenval op zaterdag was het prima bespeelbaar.

Valthermond begon, met in het achterhoofd de nederlaag van vorig seizoen, feller aan het duel dan de Germanen. Duels werden gewonnen door de bezoekers en reeds in de 8e minuut werd, na slap verdedigen, de 0-1 gescoord door spits Drenth die, geheel vrijstaand, keeper Beugelink kansloos liet. Germanicus probeerde meer in de wedstrijd te komen en na een fantastische bal van Verhoef en goede aanname van Ypenburg, kwam deze vrij voor de doelman van Valthermond. Ypenburg schoot goed in maar met een katachtige reflex wist de doelman de gelijkmaker te voorkomen. In plaats van 1-1 was het even later 0-2. Na opnieuw matig verdedigen wist ten Velde de 0-2 te scoren, op dat moment een terechte stand waarmee ook de ruststand werd bereikt.

Door middel van een tactische wissel, waarmee Beeksma in het veld kwam voor Smit probeerde Germanicus in de tweede helft de wedstrijd te keren. Binnen 10 minuten lukte dit ook. Beeksma zette goed door en Greve wist Roelof van Dijk te bereiken, waarna deze vrij voor de doelman de 1-2 liet aantekenen. Weer een paar minuten later was het 2-2. Na opnieuw goed doorgaan aan de rechterkant van Fabian Greve, kwam via Pim van der Veen de bal bij Marco Verhoef terecht en zijn schot verdween onhoudbaar in de kruising. Hierna wankelde Valthermond en kreeg Germanicus kansen op de 3-2. Onder andere een goede actie van van der Veen verdween net langs de verkeerde kant van de paal. Na deze sterke periode van Germanicus kwam Valthermond weer beter in de wedstrijd en golfde het spel op en neer, waarbij Valthermond de betere kansen kreeg.

In de 75e minuut ontstond er een hachelijke situatie in het strafschopgebied van Germanicus, waarbij Beeksma met een uiterste krachtsinspanning het schot op doel kon voorkomen. Hij had echter de pech de bal tegen de arm te krijgen, waardoor scheidsrechter Postma niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen.

Ten Velde wist wel raad met deze buitenkans en zette Valthermond opnieuw op voorsprong en Germanicus moest opnieuw in de achtervolging.  Veldhuis werd ingebracht als extra spits en op deze wijze werd getracht extra druk te zetten. Tot veel grote kansen kwam het echter niet meer en in de omschakeling moest men oppassen voor de counters van Valthermond. In de laatste minuten was er nog een kans voor Greve, maar zijn inzet verdween over de achterlijn.

Na 90 minuten floot scheidsrechter Postma voor het einde van de wedstrijd en was onder de streep Valthermond de verdiende winnaar. Germanicus moest zichzelf echter het verwijt maken, vooral de eerste helft, veel te veel ruimte te hebben gegeven aan de tegenstander en verdedigend moet men veel rigoureuzer zijn. De jonge ploeg zal snel van deze fouten leren en reeds aanstaande zondag heeft men de kans op revanche als men op bezoek gaat bij Lemelerveld.