Germanicus verliest van Emmeloord

Een verre van compleet Germanicus deed zichzelf zondagmiddag tekort tegen SC Emmeloord en verloor met 3-2. In de voorbereiding naar het duel in de Noordoostpolder kende Germanicus de nodige personele problemen. Trainer-coach Eric Prins moest flink puzzelen. Op zondag moesten Justin Tijsma en Pim van der Veen onverwachts afhaken. Verder kon Prins niet beschikken over doelman Gio Mendes en Marco Verhoef vanwege blessures. Vincent Beugelink, Devon Smit, Fabian Greve en Niels Haandrikman waren hun vervangers. Na tien minuten kwam daar de blessure van Erik Boer nog bij. Nance Hoogeveen was de vijfde vervanger, waarbij Roelof van Dijk noodgedwongen een linie moest zakken en daarmee op de positie van Boer kwam te spelen.

Germanicus speelde een zwakke eerste helft, waarin Emmeloord terecht op een 2-0 voorsprong kwam. Het was al te gemakkelijk om de achterstand toe te schrijven aan de vele mutaties.

Sterker nog: na  rust zagen de toeschouwers een heel andere wedstrijd, waarin Germanicus simpelweg de betere ploeg was. Marco Cremer wist op aangeven van Stan Ypenburg al snel de 2-1 te scoren en na een fantastische vrije trap van Kain Hoogeveen vloog de bal als een granaat tegen de touwen: 2-2. Hierna waren er zelfs een aantal kansen op de 2-3, maar de Germanen hadden weinig geluk in de afronding. Cremer raakte onder andere de lat. Tien minuten voor tijd kantelde de wedstrijd. Stan Ypenburg werd door scheidsrechter Schram uit Leeuwarden met een  rode kaart van het veld gezonden. Ypenburg werd vastgehouden en wilde zich losrukken om zijn actie voorwaarts in te zetten. De leidsman zag rood in zijn actie, maar dat was een zware sanctie. Niettemin was het een domme rode kaart van Ypenburg, die hiermee zijn team dupeerde. In ondertal kon Germanicus niet meer domineren en moest in de slotfase een bittere pil slikken: 3-2. Vlak voor tijd kreeg aanvoerder Daan van Dijk tot overmaat van ramp nog zijn tweede gele kaart na aanmerking aan het adres van de Friese leidsman, de tweede domme rode kaart van de wedstrijd. Germanicus heeft de wedstrijd in Emmeloord in de eerste helft verloren en kreeg daarvoor de rekening in de tweede helft gepresenteerd.

Komende zondag gaat Germanicus op bezoek bij koploper Dalfsen.