Germanicus verliest van NEO uit Borne

Germanicus heeft afgelopen zondag op basis van de eerste helft kansloos verloren van hoogvlieger NEO. In de eerste helft werd Germanicus volledig weggetikt en kwam nauwelijks tot niet aan de bal. NEO zette zonder bal vroeg druk waarbij Germanicus er voetballend niet uit kwam.

In de zestiende minuut scoorde NEO de 1-0 na matig ingrijpen van keeper Mendes. Na een slap schot, maar met een stuit, pareerde Mendes de bal maar bokste deze in de voeten van een NEO-speler. Deze kon daarna gemakkelijk afronden. In de 28e minuut zette NEO de score op 2-0 via goed inkoppen na een strakke voorzet over rechts. Germanicus probeerde in het verdere verloop van de eerste helft op de counter nog gevaarlijk te worden, maar de scherpte ontbrak.

In de tweede helft kwam Germanicus iets meer aan de bal. Het begon zich langzaam aan te passen aan de handelingssnelheid van NEO en kwam daardoor zo nu en dan onder de druk van NEO uit. Een kwartier lang zette Germanicus vroeg druk en begon te jagen op de opbouw van NEO. Dit resulteerde in een fase waarin Germanicus meermaals door kon komen. In de 79e minuut resulteerde dat via Nance Hoogeveen in de 2-1. Nance kwam via links door het strafschopgebied binnen en schoot in de korte hoek raak. Germanicus kreeg in deze periode nog een aantal keer de kans om gevaarlijk te worden, maar de 2-2 bleef uit. NEO maakte daaropvolgend in de 86e minuut de 3-1 en daarmee was de wedstrijd ook gespeeld.