Germanicus verliest veredeld oefenduel tegen Drenthina

Germanicus verloor zaterdagmiddag het veredeld oefenduel tegen Drenthina met 3-0. Beide teams waren al zeker van de volgende ronde van het districtsbekertoenooi.

Verslag geschreven door: Jan Hooge

De Germanen speelden aan de Oude Roswinkelerweg in Emmen een matige partij en liepen voortdurend achter de feiten aan. Trainer-coach-André Mulder was dan ook niet tevreden over de uitvoering. “De start was niet zoals het moet. We kwamen overal een stap te laat en waren niet scherp genoeg in de duels. Nog voor rust kregen we de rekening gepresenteerd.”
Drenthina kwam al na vijf minuten door een goal van linksback Jan Willem Geleijnse op 1-0. Gaandeweg probeerden de Coevordenaren wel onder de druk vandaan te komen, maar dat leverde nauwelijks kansen op.

In de tweede helft bleef Drenthina de bovenliggende partij. Met een strakke kopbal zette spits Roland Koops in de 69e minuut de 2-0 op het bord waarna diezelfde Koops tien minuten voor tijd de wedstrijd definitief besliste: 3-0.

Germanicus kon in Emmen geen beroep doen op Nance Hoogeveen (blessure) en Daan van Dijk en Roelof van Dijk (beide geschorst)