Germanicus vloert koploper Dalfsen

Germanicus kreeg afgelopen zondag, op de eigen Pampert, koploper Dalfsen op bezoek en wist na een enerverende wedstrijd aan het langste eind te trekken.

Trainer Prins had na de matige wedstrijden van de afgelopen weken een basisplaats op rechtsachter voor de jonge Niels Haandrikman ingeruimd. De jonge Haandrikman speelde een prima partij. Tevens verdedigde Gio Mendes het doel vanwege de schorsing van Beugelink. Mendes liet maar weer eens zien een uitstekende doelman te zijn en sleepte zijn ploeg op het juiste moment erdoor heen.

Germanicus begon sterk aan de wedstrijd en liet vanaf het begin af aan zien, dat men vol voor de winst zou gaan. Reeds na 5 minuten had men op 1-0 kunnen komen, maar Roelof van Dijk poeierde op de lat en de rebound werd geblokt door een verdediger van Dalfsen. Even later wist Stan Ypenburg goed door te komen aan de rechterkant, maar zijn schot werd gepakt door de doelman van Dalfsen. Germanicus had de organisatie goed voor elkaar en hield de tegenstander onder druk door bij balverlies snel druk te zetten en de bal meteen weer terug te veroveren. In de 25e minuut kwam de verdiende voorsprong tot stand. Pim van der Veen kwam na een uitstekende actie op links goed door en wist Marco Verhoef te vinden. Verhoef aarzelde niet en schoot goed binnen. Direct na de aftrap had Germanicus op 2-0 kunnen komen. Slordig balverlies van Dalfsen bood Roelof van Dijk de kans om door te lopen, maar hij aarzelde te lang en daarmee ging deze kans verloren. Tot aan de pauze waren de kansen voor Germanicus, maar tot aan de rust werd er niet meer gescoord.

Na de pauze kwam Dalfsen sterk opzetten en gooide het meer energie in de wedstrijd. Germanicus kreeg het lastiger en kwam moeilijker meer tot aanvallen. Nadat eerst nog twee goede kansen door Dalfsen onschadelijk werden gemaakt door de solide verdediging van Germanicus, was het bij de derde keer wel raak. Mendes kon eerst nog reageren op een schot, maar in de rebound was hij kansloos. De 1-1 tussenstand was op dat moment een juiste afspiegeling van de wedstrijd. Dalfsen kreeg na deze gelijkmaker een uitstekende kans op de voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterkant vond de geheel vrijstaande inkomende speler van Dalfsen, maar Gio Mendes wist met een katachtige redding zijn ploeg te behoeden voor een achterstand. Hierna pakte Germanicus de draad weer op en werd het weer gevaarlijker. Nadat eerst nog een doelpunt van Roelof van Dijk werd afgekeurd vanwege buitenspel, was het even later wel raak. Een aanval over een aantal schijven kwam via Marco Verhoef bij Stan Ypenburg terecht. Ypenburg kapte prima zijn man uit en werkte beheerst af.

Na deze voorsprong ontspon zich een levendig duel, waarbij Dalfsen het wel probeerde, maar Germanicus niets weg gaf en de ploeg zelf de ruimte kreeg om de beslissing te forceren.

De ingevallen Fabian Greve kreeg nog de beste kans op 3-1, maar zijn schot was te zwak en een prooi voor de doelman. De laatste minuten werden nog spannend, maar de ploeg wist met een collectief knokken deze overwinning uit het vuur te slepen.

Germanicus boekte een prima overwinning en liet zien dat het, indien men als collectief weet op te treden, een ploeg heeft waarmee iedereen dient rekening te houden. Belangrijk is om deze overwinning een vervolg te geven. Aankomende zondag is men vrij en zal men gezamenlijk ganzenmarkt vieren, waarna op 18 november de nummer 2 van de ranglijst, Stadskanaal bezocht zal worden.