Germanicus wint als eerste Nederlandse vereniging ooit de Volkbank Cup!

Germanicus heeft als eerste Nederlandse vereniging ooit de Volksbank Cup weten te winnen. De 15e editie had tot nu toe alleen duitse overwinningen gebracht, maar daar wisten de geel/zwarten verandering in te brengen. Na de voorrondes van afgelopen week was Germanicus tot de laatste 8 doorgedrongen ( 7 duitse clubs) en afgelopen zondag was het finaledag in Emlichheim. In een bomvolle sporthal wist de jonge ploeg van Eric Prins met goed en aanvallend voetbal het publiek op de banken te krijgen. In de poulefase was vooral de wedstrijd tegen het organiserende Grenzland Laarwald van een hoog niveau. De Germanen kregen de duitse toeschouwers al snel rustig en de talrijke geel/zwarte fans konden na de 4-0 winst in deze wedstrijd zich opmaken voor de halve finale. Hierin was ASG Grun Weiss Wielen de tegenstander en deze wedstrijd werd een echte kraker.

Nance Hoogeveen wist Germanicus  op voorsprong te zetten, maar het sterke Grun weiss wist op een 2-1 voorsprong te komen. Germanicus toonde echter veerkracht en wist deze wedstrijd winnend af te sluiten met 2 doelpunten in een halve minuut van Fabian Greve en Jurriaan Veldhuis.
In de finale was Ringe Neugnadenfeld de tegenstander. Germanicus was ook nu de ploeg, die meer de aanval zocht maar moest achterin goed opletten. Bram Weerink, Devon Smit, Daan van Dijk en Justin Tijsma speelden echter een uitstekend toernooi en gaven achterin niets weg. In de reguliere speeltijd werden er geen goals gemaakt, dus moesten shoot outs de beslissing brengen. Bram Weerink werd hierin de grote man door 4 keer als winnaar uit de strijd te komen. Pim van der Veen scoorde wel en Roelof van Dijk wist de klus af te maken en daarmee ging de cup mee de grens over.