Germanicus wint eerste bekerduel

Germanicus speelde zaterdag zijn eerste bekerduel tegen FC Klazienaveen en wist met 1-0 te winnen. De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan het overleden van erelid Wim van Sonsbeek, tevens speelde het team met rouwbanden.

Germanicus begon goed aan de wedstrijd en was zeker in het eerste halfuur de bovenliggende partij. Via de vleugels kwam men goed door en werd er gevaar gesticht via Pim van der Veen en Stan Ypenburg. Tot een doelpunt kwam het niet, doordat er net te lang werd gewacht met afronden en spits Cremer te weinig werd bereikt. Aan de andere kant had Klazienaveen ook op voorsprong kunnen komen, maar doelman Mendes stond op zijn post en redde bekwaam. Op slag van rust kwam Germanicus toch op voorsprong. Marco Cremer wist na een goede aanval via de zijkant uit de draai te scoren.
Na de pauze kwam Klazienaveen beter in het spel en was men een aantal malen dreigend zonder tot echt grote kansen te komen. De kansen die er waren, werden goed gepakt door Gio Mendes of de verdedigers van Dijk, Boer, Haandrikman en Tijsma grepen goed in. De gelijkmaker had in deze fase zeker kunnen vallen, maar Germanicus stond organisatorisch goed. In de slotfase kwamen de kansen op 2-0, maar de doelman van Klazienaveen redde bekwaam. Het sportieve duel onder leiding van scheidsrechter Arends kwam na een goede 90 minuten tot een einde en zondag zal Germanicus op bezoek naar Barger Oosterveld gaan, waar SVBO de volgende tegenstander zal zijn.