Germanicus wint eerste wedstrijd op Copa Compagne

Germanicus heeft de eerste wedstrijd op de Copa Compagne winnend. De ploeg van nieuwkomend trainer Erwin van Oosten zegevierde na een 3-0 ruststand uiteindelijk met 6-0 tegen buurman CSVC.

Germanicus zette vanaf het eerste fluitsignaal veel druk op de defensie van CSVC. Echter was de eerste grote kans van de wedstrijd voor de oranjehemden. Na een onoplettenheid in de defensie van Germanicus kwam Ruben Meijer oog in oog te staan met Germanicus doelman, Jayhovanis Mendes. De aanvaller van CSVC wist deze kans niet om te zetten in een doelpunt. Aan de andere kant was het wel raak. De van Elim overgekomen Mike Doldersum kopte raak na goed voorbereidend werk van Kain Hoogeveen. Nog voor rust tilde Germanicus de score naar 3-0 via Jay van de Wetering en wederom Mike Doldersum.

In de tweede helft begon Germanicus met een aantal nieuwe namen in de opstelling. Jessie Rotmensen, in de rust ingevallen, maakte de 4-0 spelen nadat een eerdere treffer van de eveneens in de rust ingevallen, Randy Eikens wegens buitenspel werd afgekeurd. Germanicus oogde gretig en bleef op zoek naar meer treffers. Die kwamen er ook. Amar Hasankovic, die afgelopen jaar zijn speelminuten nog maakte in de O17 van trainer Nick Renting bracht de stand op 5-0 en nadat Duca Streuer na een goede individuele actie de kruising raakte soleerde Mikey Ali door de defensie van CSVC en bracht hij de eindstand op 6-0.

Aanstaande woensdag speelt Germanicus om 20.00 in de tweede speelronde van de Copa Compagne tegen SVV’04 uit Schoonebeek. SVV’04 verloor de eerste wedstrijd van dit toernooi van Gramsbergen met 6-0.
Eveneens om 20.00 start de wedstrijd tussen CSVC en Gramsbergen op het bijveld.