Germanicus wint in Enschede van FC Suryoye

De eerste test van deze competitie werd in Enschede gespeeld tegen FC Suryoye, een Syrisch orthodox christelijke vereniging. De mannen uit Enschede stonden op gelijke hoogte met Germanicus, echter met één wedstrijd meer gespeeld.

Germanicus kwam al snel op achterstand in Enschede. De sterk voetballende aanvoerder van Suryoye zette met een scherp afgemeten pass de snelle rechtsbuiten in stelling welke één op één met keeper Giovannes geen fout maakte door beheerst de bal in het net te schuiven. Germanicus liet zich echter niet van de wijs brengen en trok het spel naar zich toe. De gelijkmaker liet ook niet lang op zich wachten want Roelof van Dijk schoof de bal in een vol penalty gebied onder de keeper van Suryoye door. Kort daarvoor maakte Nance Hoogeveen al aanspraak op de gelijkmaker uit een volley na een uitstekende diepte bal van broer Kain.

Germanicus speelde een half uur lang in de eerste helft uitstekend. De 1-2 kwam uit een snelle aanval waarbij Nance Hoogeveen middels een boogbal spits Stefan Kikkert alleen voor de keeper zette. Stefan wipte de bal beheerst over de keeper en zette Germanicus verdiend op voorsprong. Nance maakte niet veel later zelf de 1-3 door de zestien in te dribbelen en in de verre hoek, middels de binnenkant van de paal, de bal in de kruising te plaatsen.

In de tweede helft ging Germanicus achterover leunen en mocht FC Suryoye het spel maken. Ondanks dat het spelbeeld voornamelijk op de helft van Germanicus afspeelde, waren de kansen voor de thuisploeg op één hand te tellen. Het gevaarlijkste wapenfeit was een open kopkans welke op de paal belandde. Dat had de 2-3 moeten zijn en had de spanning kunnen terugbrengen in de wedstrijd. Overigens verzuimde Germanicus in de omschakeling zeker vijf tot zes keer om het open huis achterin bij FC Suryoye af te straffen en de wedstrijd op slot te gooien. Meermaals kwamen de Germanen tegenover een onderbezetting achterin te staan en werden kansen één op één met de keeper om zeep geholpen.

De overwinning was verdiend en zeker in de eerste helft werd heel goed voetbal gespeeld. Germanicus is nu het enige team zonder puntverlies. Aankomend weekend komend de Tukkers uit Albergen op bezoek, eveneens een geduchte tegenstander.

De eerste test van deze competitie werd in Enschede gespeeld tegen FC Suryoye, een Syrisch orthodox christelijke vereniging. De mannen uit Enschede stonden op gelijke hoogte met Germanicus, echter met één wedstrijd meer gespeeld.Germanicus kwam al snel op achterstand in Enschede. De sterk voetballende aanvoerder van Suryoye zette met een scherp afgemeten pass de snelle rechtsbuiten in stelling welke één op één met keeper Giovannes geen fout maakte door beheerst de bal in het net te schuiven. Germanicus liet zich echter niet van de wijs brengen en trok het spel naar zich toe. De gelijkmaker liet ook niet lang op zich wachten want Roelof van Dijk schoof de bal in een vol penalty gebied onder de keeper van Suryoye door. Kort daarvoor maakte Nance Hoogeveen al aanspraak op de gelijkmaker uit een volley na een uitstekende diepte bal van broer Kain.Germanicus speelde een half uur lang in de eerste helft uitstekend. De 1-2 kwam uit een snelle aanval waarbij Nance Hoogeveen middels een boogbal spits Stefan Kikkert alleen voor de keeper zette. Stefan wipte de bal beheerst over de keeper en zette Germanicus verdiend op voorsprong. Nance maakte niet veel later zelf de 1-3 door de zestien in te dribbelen en in de verre hoek, middels de binnenkant van de paal, de bal in de kruising te plaatsen.In de tweede helft ging Germanicus achterover leunen en mocht FC Suryoye het spel maken. Ondanks dat het spelbeeld voornamelijk op de helft van Germanicus afspeelde, waren de kansen voor de thuisploeg op één hand te tellen. Het gevaarlijkste wapenfeit was een open kopkans welke op de paal belandde. Dat had de 2-3 moeten zijn en had de spanning kunnen terugbrengen in de wedstrijd. Overigens verzuimde Germanicus in de omschakeling zeker vijf tot zes keer om het open huis achterin bij FC Suryoye af te straffen en de wedstrijd op slot te gooien. Meermaals kwamen de Germanen tegenover een onderbezetting achterin te staan en werden kansen één op één met de keeper om zeep geholpen. De overwinning was verdiend en zeker in de eerste helft werd heel goed voetbal gespeeld. Germanicus is nu het enige team zonder puntverlies. Aankomend weekend komend de Tukkers uit Albergen op bezoek, eveneens een geduchte tegenstander.