Germanicus wint laatste wedstrijd van reguliere competitie

Germanicus heeft afgelopen zondag de laatste wedstrijd van de reguliere competitie winnend weten af te sluiten. Op bezoek bij GVAV Rapiditas werd in een leuke wedstrijd van beide kanten een 3-5 overwinning behaald.

Voor beide ploegen stond niets meer op het spel. Germanicus had zich vorige week al verzekerd van het spelen van nacompetitie en GVAV kon zowel naar boven of naar beneden geen kant meer op. Beide ploegen speelden dan ook vol op de aanval en kregen legio kansen. Trainer Prins had het zekere voor het onzekere genomen en spelers die op scherp stonden, wat betreft gele kaarten, werden dan ook niet opgesteld. Zowel Roelof als Daan van Dijk en Kain Hoogeveen zaten dan ook lekker in het zonnetje op de reservebank. JO19 speler Devon Smit maakte, wat dit seizoen betreft, zijn debuut in de basis als linkerverdediger en speelde een prima partij. Germanicus begon slordig en de eerste kans was voor GVAV, maar keeper Beugelink toonde direct zijn klasse en reageerde katachtig op het eerste schot. Uit de corner, die hieruit volgde, kwam Boer in botsing met een speler van GVAV en uit voorzorg ging hij naar de kant, waardoor Daan van Dijk al snel aan de bak moest. Diezelfde van Dijk stond aan de basis van 0-1. Zijn direct gespeelde bal kwam bij Smit en hij verlengde op Verhoef, die vervolgens Randy van der Weide vond. Van der Weide wist fraai het net te vinden. Hierna kreeg Cremer de kans op de 0-2 na een mooie een twee combinatie met van der Weide, maar deze bal ging voorlangs. Na slordig balverlies in de defensie van Germanicus werd door Patrick Venema de 1-1 aangetekend en gezien het aantal kansen over en weer, was dit op dat moment een juiste afspiegeling van de wedstrijd. Toch ging Germanicus met 1-2 voorsprong de rust in. Een mooie steekbal kwam bij Cremer terecht en de spits van Germanicus ronde beheerst af.

Na rust was Kreeft in het veld gekomen voor Cremer en zijn eerste kans na voorbereidend werk van Verhoef werd net niet gepromoveerd tot doelpunt. Vervolgens kreeg GVAV weer een aantal kansen, waarbij Beugelink zich een aantal malen prima wist te onderscheiden. Toch was ook 1 inzet hem te machtig en daarmee stond het weer gelijk. Hierna nam Germanicus weer het commando over. Verhoef ging er aan de linkerkant vandoor en zijn voorzet kon door de verdediger alleen nog maar in het eigen doel gewerkt worden. Een minuut later was het ook al 2-4. Van der Veen wist, na een mooie actie, de 2-4 via de binnenkant van de paal te scoren. Ook in het vervolg van de wedstrijd waren er veel kansen voor beide ploegen, maar Germanicus wist hier beter mee om te gaan. Kreeft was het eindstation van een mooie aanval en scoorde de 2-5. Hiermee was de wedstrijd in feite beslist. Dat in de laatste minuut GVAV nog een keer het net wist te vinden, was voor de statistieken. Beide ploegen maakten er een mooi schouwspel van en de 3-5 was nog een magere afspiegeling van de kansen aan weerszijde. Hiermee kwam een einde aan de reguliere competitie, waarbij de doelstelling ( nacompetitie) is behaald. Verder hebben veel jonge spelers hun debuut kunnen maken en zijn een aantal van hen al doorgegroeid naar basisspelers, wat als zeer positief aangemerkt kan worden. Met het behalen van periodetitels voor Germanicus 2 ( in de hoofdklasse) en ook Germanicus 3, kan het seizoen voor de prestatieteams bij de senioren als zeer geslaagd worden beschouwd.

Aanstaande zondag zal Germanicus in de nacompetitie het thuis, in de Mavin Veste, op mogen nemen tegen de nummer 2 van de andere 2e klasse, namelijk Roden.