Germanicus wint met 5-0 van Twedo

Na een mindere periode, waarbij in 450 minuten niet werd gescoord, heeft Germanicus flink uitgehaald, er werd met 5-0 gewonnen van Twedo.
Trainer Jan Wielink kon weer beschikken over aanvoerder Devon Smit, Jarne Pol, Erwin Moddejongen, Robin Barelds en Stefan Kikkert waren helaas nog niet beschikbaar.
Vanaf minuut één namen de Germanen het initiatief in deze derby tegen Twedo. In de 8e minuut viel de 1-0 uit het niets, met een ingooi werd Nance Hoogeveen aangespeeld, hij stifte de bal over zijn tegenstander en schoot de bal met een volley in de lange hoek voor de voorsprong, een geweldig doelpunt.
De voorsprong gaf Germanicus vertrouwen, continu werd de verdediging van Twedo onder druk gezet. In de 29e minuut de 2-0, een vrije bal van Kain Hoogeveen, vanaf 20 meter verdween in de rechterhoek van het doel, achter de kansloze keeper Aalderink van Twedo.
In de 39e minuut de eerste doelpoging van Twedo, het schot, van spits Iwan Immink, ging hoog over het doel.
In de 40e minuut werd de geblesseerde Marc Uninge vervangen door de 16 jarige Hossein Bahmani, hij deed het meer dan verdienstelijk.
In de 41e minuut de 3-0 van Stan Meijerink. De bal werd terug gelegd op Meijerink en met een strak schot in de linkerhoek, verschalkte hij de keeper van Twedo voor de 3-0 ruststand.
Na rust meteen de 4-0, met een pas van Jay van de Wetering over de verdediging van Twedo heen, bracht hij Nance Hoogeveen in stelling, vrij voor de keeper scoorde Nance Hoogeveen beheerst de 4-0. Hierna gebeurde er niet veel meer, Germanicus nam gas terug en de gasten uit Nieuw -Amsterdam/Veenoord waren niet bij machte om er nog een wedstrijd van te maken. Het slotakkoord was voor invaller Duca Streuer, de zeventienjarige rechterspits werd in de 90e minuut met een steekpas door Stan Meijerink in stelling gebracht, met een strak schot in de linkerhoek van het doel scoorde hij de 5-0 eindstand.
Volgende week zaterdagavond 13 april speelt Germanicus uit bij Dalen. Aanvang van de wedstrijd is 19.30 uur.