Germanicus wint ook in Groningen

Na de zwaarbevochten overwinning op SVBO afgelopen donderdagavond in Barger Oosterveld, was het zondag aan Germanicus om definitief aansluiting te vinden bij de subtop. Het begin van Germanicus was zeer overtuigend en Stadspark was het eerste half uur rijp voor de slacht. Germanicus liet de bal goed rondgaan en creëerde tenminste vijf opgelegde kansen door vroeg te jagen op de verdediging van Stadspark. De keeper maar ook de verdedigers van Stadspark namen grote risico’s bij het uitverdedigen en dat ging ook meermaals fout. Germanicus kan zichzelf daarom ook kwalijk nemen dat het bij rust slechts 0-2 stond.

Vooral de goed spelende spits Nance Hoogeveen nam het voortouw in het vroeg afjagen van de tegenstander. Dit leidde in de vijfde minuut al tot balverlies bij Stadspark achterin waardoor Roelof van Dijk de score kon openen.
De spelers van Germanicus wisten elkaar bij vlagen met één keer raken goed te vinden. De mooiste aanval liep over vijf schijven waarbij middels een hakje Nance Hoogeveen alleen voor de keeper werd gezet. Helaas miste het zogezegd aan scherpte, waardoor Germanicus het eerste half uur niet uitliep naar een hoge score. In de 17e minuut was het wederom Nance Hoogeveen die goed door jaagde op de keeper en waardoor de bal op de borst van Kain Hoogeveen werd geschoten. Die nam goed aan, liep op de keeper af en lobde op beheerste wijze de 0-2 binnen. Na ruim een half uur spelen werd Germanicus slordiger. Zo blunderde Devon Smit tweemaal vlak achter elkaar, echter miste het Stadspark voorin aan scherpte waardoor de ruststand 0-2 bleef.

De tweede helft begon Germanicus waar het de eerste helft mee eindigde; het was onzorgvuldig en het liet Stadspark onnodig in de wedstrijd komen. In de 53e minuut resulteerde dit in de 1-2 na een effectieve kopbal van de spits van Stadspark. In de 59e minuut kreeg Germanicus wellicht de grootste kans van de wedstrijd. Na een voorzet van links struikelde Nance Hoogeveen alleen voor het doel over de bal of zijn benen, het resulteerde in ieder geval in een misser voor open goal. Het duurde echter niet lang alvorens Germanicus alsnog op 1-3 kwam. Kain kreeg bij de tweede paal de bal aangespeeld, controleerde deze en gaf de bal hard voor bij de tweede paal. Daar stond Roelof van Dijk om zijn tweede goal van de middag te maken. Niet veel later, namelijk in de 63e minuut, schoot Stadspark na een aanval over rechts op de bovenkant van de lat.

Het spel bloede langzaam dood richting het einde van de wedstrijd. In de 84e minuut kopte de goed ingevallen Erwin Moddejonge nog vanuit een corner snoeihard op de lat. Zowel Nance Hoogeveen als Reinier de Boer zagen in de slotfase een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Na de 1-3 overwinning staat Germanicus er goed voor. Als Germanicus aankomende zondag de eerder afgelaste wedstrijd tegen Gomos bij een stand van 2-1 over de streep weet te trekken, dan doet het op dit moment zelfs mee om de eerste plaatsen in de eerste klasse F.