Germanicus wint opnieuw stadsderby

Germanicus heeft zaterdagavond wederom de stadsderby tegen Raptim gewonnen. Eindigde de eerste ontmoeting dit seizoen in een 0-1 overwinning op de Klinkenvlier, nu won Germanicus op eigen veld met 3-0.

In een sfeervolle ambiance betraden de spelers om 19.30 uur de grasmat op  De Pampert. De spelers werden begeleid door jeugdspelers die misschien over tien jaar zelf wel de stadsderby gaan spelen.

Germanicus was zaterdagavond vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij met als resultaat dat in de 27e minuut Stan Ypenburg Germanicus op een wel verdiende voorsprong zette. Twee minuten later was het al weer raak toen Kain Hoogeveen de bal in de netten schoot. In de 44e minuut stuurde scheidsrechter Karacaoglan na twee keer geel Stan Meppelink van Raptim naar de kleedkamer.

Mocht Raptim nog hoop hebben gehad om de wedstrijd naar zich toe te trekken dan werd dat halverwege de tweede helft de grond in geboord door een treffer van Marco Cremer die daarmee de eindstand van 3-0 op het scorebord zette. Raptim speelde al met tien man maar moest doordat Floris Jan van der Hout vijf minuten voor het einde de tweede gele kaart kreeg de wedstrijd uitspelen met negen man.

Het eerste duel van dit seizoen eindigde ook al in een overwinning voor Germanicus, Roelof van Dijk maakte toen de enige treffer van de avond. Germanicus mag zich dit seizoen dan ook terecht de beste ploeg van Coevorden noemen. (bron: www.coevordenhuisaanhuis.nl)