Germanicus wint stadsderby

Afgelopen zaterdagavond (22 april) was de Pampert het sfeervolle decor van de stadsderby tegen Raptim.  Ruim 2500 toeschouwers hadden de weg gevonden naar het mooie sportpark en de sfeercommissie had de Pampert fantastisch aangekleed. Alles was er opgericht om er een mooie voetbalavond van te maken en dat zou het voor de Germanen ook worden.

Trainer Prins had ervoor gekozen om, onder 19 speler, Pim van der Veen zijn debuut in de basis te laten maken, hij vormde de voorhoede met Marco Cremer en Marco Verhoef. Kain Hoogeveen had tegen Rolder Boys geel gekregen en was daardoor geschorst, Harm Hindriks was echter hersteld van zijn blessure en was weer van de partij.

Het eerste schot op doel was van Justin Tijsma, maar deze was een prooi van doelman Bunskoek, die in de eerste wedstrijd tegen Germanicus een grote sta in de weg was en ook vanavond een uitstekende partij zou keepen.

Reeds na drie minuten stond het 0-1. Onoplettendheid in de defensie bood Meppelink de kans de score te openen en daardoor moest Germanicus direct in de achtervolging.

Germanicus herstelde zich echter goed en ging, gedragen door het in grote getale geel zwarte legioen, op jacht naar de gelijkmaker en deze kwam er ook. Na een prima vrije trap van Schuiling wist Daan van Dijk boven iedereen uit te komen en daarmee liet hij doelman Bunskoek kansloos. Hierna kreeg Germanicus meerdere kansen om voor rust afstand te nemen van Raptim. Een schot van Marco Cremer werd tot 2 maal toe van de lijn gehaald en een poging van Roelof van Dijk werd goed onder lat weg getikt door doelman Bunskoek. Met de ruststand van 1-1 zal Raptim dan ook niet ontevreden geweest zijn.

Na de pauze duurde het even voordat de wedstrijd weer op gang kwam. Marco Cremer kopte goed op het doel, maar Bunskoek wist ook nu weer redding te brengen. Randy van der Weide kwam voor Pim van der Veen in het veld en Nick Schenkel kwam aanvoerder Harm Hindriks aflossen. Dit bleken twee uitstekende wissels, want beide mannen zouden uiteindelijk een rol gaan spelen in de uiteindelijke beslissing van de wedstrijd. Een corner van Nick Schuiling kon onvoldoende verwerkt worden door de defensie van Raptim en Schenkel wist hier wel raad mee door de bal hoog in de netten te jagen achter Bunskoek. Na deze 2-1 moest Raptim meer de aanval zoeken en gaf hiermee meer ruimte weg. Een goede lange bal van Erik Boer kwam bij Randy van der Weide terecht. Van der Weide maakte een prima actie en behield goed het overzicht. Marco Cremer werd gezien en gevonden door van der Weide en de spits van Germanicus wist hierdoor de 3-1 aan te tekenen en hiermee was de wedstrijd beslist. Germanicus kreeg hierna nog een tweetal kansen op de 4-1, maar wist deze niet te verzilveren.

Scheidsrechter Eleveld floot een uitstekende partij en liet, daar waar het kon, voetballen zonder direct te fluiten op het moment dat er wat mannelijker gevoetbald werd.

Na het laatste fluitsignaal bleef het nog lang gezellig op de Pampert en werd er door supporters van beide clubs nog lang feest gevierd.

Door dit resultaat blijft Germanicus meedoen om het kampioenschap. Aankomende week is Germanicus vrij en daarna speelt men thuis tegen Forward