Germanicus wint in Zuidwolde

Germanicus ging zondag op bezoek in Zuidwolde en in een wedstrijd, die grotendeels gecontroleerd werd door de geel/zwarten, gingen de drie punten uiteindelijk terecht mee naar Coevorden.

Trainer Prins begon met de formatie, die de laatste weken succesvol is aan de wedstrijd en Germanicus nam direct het initiatief. Met een paar goede aanvallen werd direct het doel van Zuidwolde onder vuur genomen, maar het doelpunt viel reeds in de tweede minuut aan de andere kant. Op het randje van buitenspel wist Joris de Roo een goede aanval van Zuidwolde af te ronden en moest Germanicus in de achtervolging. De germanen wisten elkaar goed te vinden en voetbalden makkelijker op het kunstgras van Zuidwolde dan de gastheren. Het duurde dan ook niet lang of de kansen kwamen er. Na een mooie actie van Fabian Greve, waarbij hij twee man uitspeelde, wist hij net niet Roelof van Dijk te bereiken, die reeds klaar stond om de bal in te schieten. Na opnieuw een prima aanval, zeilde het schot van Marco Verhoef net langs de verkeerde kant van de paal. Stan Ypenburg was met een aantal acties op de vleugels dreigend, maar zijn schoten werden onschadelijk gemaakt door doelman Timmer van Zuidwolde. Germanicus controleerde nu de wedstrijd, gaf achterin niets weg en heerste op het middenveld. In de 25e minuut kwam de verdiende gelijkmaker op het scoreboard te staan. Na een mooie aanval, opgezet door Jordy Beeksma, kwam de bal bij Kain Hoogeveen en de jongeling behield uitstekend het overzicht, waarna Fabian Greve fraai en technisch goed wist binnen te schieten.  Hierna gaf Germanicus het initiatief wat uit handen en kwam Zuidwolde beter in de wedstrijd. Met lange ballen werden de snelle spitsen gezocht, maar zoals gezegd, achterin bij Germanicus werd door Justin Thijsma en Erik Boer op de vleugels en Daan van Dijk en Harm Hindriks in het centrum solide verdedigd. In de bestuurskamer bij Zuidwolde werd aangegeven deze 1-1 ruststand ook een prima eindstand te vinden en hier genoegen mee te nemen.

Na de pauze was Germanicus weer meer in balbezit dan Zuidwolde en controleerde het de wedstrijd weer. Met snelle combinaties werd getracht de spitsen te bereiken en zo gevaarlijk te zijn. Op deze wijze stond er constant druk op het doel van Zuidwolde en kwamen de mannen van trainer Bas Bijen zelf niet meer echt dreigend bij keeper Beugelink in de buurt. Na een mooie aanval over de rechterkant via Erik Boer en Stan Ypenburg, schoot Fabian Greve uit de draai net naast het doel van Zuidwolde. Even later was men weer dicht bij een doelpunt, maar opnieuw keek de doelman Timmer de bal naast, waarbij hij zelf al kansloos was geweest. Inmiddels was Pim van der Veen in het veld gekomen voor Kain Hoogeveen, die een gele kaart ontvangen had van de uitstekend leidende scheidsrechter Boerema. Van der Veen viel goed in en was direct dreigend vanaf de rechtervleugel. Na een mooie dribbel aan de rechterkant van Pim van der Veen kwam via een aantal geel/zwarten de bal terecht bij Fabian Greve en nu was het wel raak en was de verdiende voorsprong een feit. Zuidwolde had lang stand gehouden en vol overgave op een faire wijze gevochten voor het punt, maar werd nu gedwongen alles op de aanval te gooien. Uiteraard ontstond ruimte voor Germanicus, maar voorlopig werd daar nog te weinig mee gedaan. Met lange ballen werd het doel van Germanicus nog een aantal malen bestookt, maar de kopballen van Zuidwolde werden of onschadelijk gemaakt door Beugelink of gingen over het doel van de germanicus goalie. Devon Smit was in het veld gekomen voor Marco Verhoef en ook Smit liet zien zo mee te kunnen in de basis. De wisselspelers van Germanicus hebben op dit moment de pech dat er weinig redenen zijn tot veranderingen, maar laten wekelijks zien er klaar voor te zijn als hun kans komt.

Germanicus was een aantal malen te slordig omgesprongen met de geboden ruimte, maar de derde keer was het scheepsrecht. Na een snelle uitbraak was Stan Ypenburg het eindstation en hij ronde beheerst af en zorgde daarmee dat de einduitslag van 1-3 een feit was.

Aansluitend vond scheidsrechter Boerema het mooi geweest en kwam er een einde aan deze sportieve wedstrijd, waarbij Germannicus de verdiende winnaar werd.

Zondag mag men proberen de goede lijn vast te houden wanneer thuis in de Mavin Veste op de pampert gespeeld gaat worden tegen Olyphia uit Noordwolde.