Germanicus winterkampioen

Vandaag werd de inhaalwedstrijd gespeeld thuis tegen ASVB en heeft het team van André Mulder de koppositie in de 2e klasse L verstevigd door met 2-1 deze wedstrijd verdiend te winnen. Hierdoor gaan de Germanen aan kop van de competitie de winterstop in.

Trainer André Mulder heeft in de basisopstelling een wijziging moeten aanbrengen door de afwezigheid van Stan Ypenburg en Justin Tijsma. Beide spelers worden vervangen door Gutama Abadinsa en Dion Jongbloed.Vanaf minuut 1 zetten de Germanen druk op de defensie van ASVB en creëren kans op kans. In de 12e minuut wordt dan ook de 1-0 aangetekend door aanvoerder Daan van Dijk door een afvallende bal vanuit een hoekschop.In de 29e minuut wordt doorgebroken speler Kain Hoogeveen onderuit gehaald binnen de 16 meter, waardoor Roelof van Dijk de strafschop goed inschiet. 2-0.Met goed voetbal en overheersing op het middenveld wordt kans op kans gecreërd echter onbenut gelaten. Hierdoor komt de tegenstander een aantal keren gevaarlijk voor het doel van goed spelende keeper Vincent Beugelink, echter komen ze niet tot scoren.

Vincent Beugelink wordt tijdens de rust gewisseld voor Giovannis Mendes da Silva, omdat hij een spierblessure heeft opgelopen na een zeer goede redding in de 1e helft. Tijdens steeds meer aanzettende regen wordt het veld moeilijker te bespelen en zakt het tempo dermate in de 2e helft van de wedstrijd. De tegenstander kan door het tragere tempo verrassend een doelpunt maken in de 76e minuut, echter de Coevorder ploeg komt verder niet meer in gevaar. Ondanks de wissels in de 77e en 79e minuut van Nance Hoogeveen voor Marco Verhoef en verdediger Ruben Soppe voor Dion Jongbloed blijft de stand ongewijzigd. Diverse kansen worden er gecreëerd waardoor spits Marco Cremer vrijgespeeld wordt voor de keeper, maar deze pareert de inzetten van de Germanicus-spits voortreffelijk.Germanicus is op de Pampert de uiteindelijke winnaar met bij vlagen goed spel en is terecht de winterkampioen.

Tijdens de winterstop kunnen de Germanen zich opmaken voor een sidderende 2e helft van de competitie en zal volop in de strijd gaan.

123Inkt Pupil van de week Finn van Dalsem temidden van selectie spelers van Germanicus 1