Germanicus zet goede reeks door

Germanicus kreeg zondag Emmeloord op bezoek en de geel/zwarten wisten hun goede reeks een vervolg te geven, Emmeloord werd met 2-1 verslagen.

Trainer Prins kon weer over Daan en Roelof van Dijk beschikken, maar Kain Hoogeveen was in de wedstrijd tegen Erica te geblesseerd geraakt om te kunnen spelen. Hoogeveen heeft een leeuwenhart en wil altijd spelen maar soms is het beter om het verstand voorrang te geven. De groenploeg had overuren gedraaid en het veld extra gesleept en gerold en zodoende lag het veld er prima bij.

Beide ploegen begonnen wat afwachtend en Germanicus kreeg de eerste kansen via Marco Cremer, die een voorzet van Pim van der Veen net niet goed genoeg kon raken. Germanicus nam meer initiatief en werd dreigender zonder tot echt grote kansen te komen. Emmeloord stelde daar aanvallend weinig tegenover. Na een goed half uur werd een prima genomen corner van Stan Ypenburg verlengd en Daan van Dijk stond klaar om de bal onhoudbaar voor doelman Schaafsma binnen te schieten. Na deze 1-0 werd Germanicus sterker en kwamen er meer kansen. Even voor rust wist Pim van der Veen na een mooie actie Marco Cremer te vinden en Cremer wist beheerst af te ronden en daarmee was de 2-0 een feit. Voor rust had Germanicus de partij definitief kunnen beslissen, maar de beste man aan de kant van Emmeloord was doelman Schaafsma.

Na rust had de coach van Emmeloord een aantal omzettingen gedaan en speelde de ploeg uit de polder een stuk aanvallender. Door deze omzettingen kreeg Germanicus uiteraard ook veel meer ruimte en hierdoor kwamen er kansen. De eerste kans na rust was voor Emmeloord, maar doelman Gio Mendes verkleinde goed zijn doel en kwam als winnaar uit de strijd. Vervolgens kreeg Germanicus een aantal grote kansen. Pim van der Veen kwam goed door via de rechterkant, maar zijn poging ging naast. Vervolgens waren Marco Verhoef en Marco Cremer aan de beurt, maar zoals reeds eerder vermeld was de doelman van Emmeloord prima in vorm en in het geval hij geklopt was werd de bal nog net weer van de doellijn gehaald door een verdediger van Emmeloord. Germanicus had in deze fase de wedstrijd moeten beslissen, maar liet dit na. In de 82e minuut wist Emmeloord na een prima aanval de 2-1 te maken en leek het nog weer spannend te worden. Echte kansen wist Emmeloord echter niet meer te creëren, maar het bleef toch oppassen geblazen. Met Devon Smit, Fabian Greve en Nance Hoogeveen bracht Prins nog drie verse krachten binnen de lijnen. Cremer en Greve hadden de 3-1 nog op de schoen, maar ook aan de kant van Germanicus stond het vizier niet meer op scherp. Na een goede 90 minuten floot de uitstekend leidende scheidsrechter Broersma voor het einde van deze sportieve wedstrijd.

Germanicus heeft uit de laatste 8 wedstrijden 21 punten weten te behalen en mag zondag op bezoek bij lijstaanvoerder Lemelerveld.