Germanicus zet goede reeks voort tegen Beilen

De woensdagavond voor Hemelvaart speelde Germanicus thuis tegen Beilen en wist het de goede serie van de afgelopen weken voort te zetten. Titelkandidaat Beilen werd met 2-0 verslagen. Beilen had maar liefst 11 wedstrijden achter elkaar weten te winnen met een doelsaldo van 33 voor en 3 tegen.

Germanicus begon feller aan de wedstrijd en dit resulteerde reeds naar 4 minuten in een 1-0 voorsprong.  Na een goede actie aan de rechterkant door Pim van der Veen, kwam Marco Verhoef vrij op de rand van de zestien meter. Verhoef draaide met zijn linkerbeen de bal in de verre hoek en doelman Vos had het nakijken. Beilen kwam niet in de wedstrijd door het goede en felle spel van Germanicus. Bas Smits moest na een half uur geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Jordy Beeksma. In de 35e minuut kreeg Pim van der Veen de bal op de rand vd zestien, draaide goed weg van zijn tegenstander en opnieuw was de doelman kansloos. De 2-0 was tevens de verdiende ruststand.

Na rust probeerde Beilen wel aan te zetten, maar de gevaarlijke aanvallers Hollemans en ook Wolters werden uitstekend verdedigd door Daan van Dijk en Devon Smit en kregen geen kans. De overwinning van Germanicus kwam in de tweede helft niet echt groot in gevaar en Beilen had er ook niet echt heel veel geloof meer in.

Scheidsrechter Gerbrandy voelde de wedstrijd uitstekend aan en had geen enkele moeite met de twee sportief spelende ploegen.
Reeds zaterdagavond krijgt Beilen kans op revanche als Germanicus op bezoek komt.