In memoriam Peter Drent

Op dinsdag 31 januari is ons lid Peter Drent op 69 jarige leeftijd overleden. Peter kende in zijn voetbalcarri√®re veel hoogtepunten bij Germanicus. 

Vanuit de A1 selecteerde onze toenmalige trainer Wim van der Heuvel in 1970, Peter Drent en ook o.a. Joop Koel en Henk Kruk bij de 1e selectie. In het seizoen 1973/1974 werd Germanicus met Peter Drent, kampioen in de 1e klasse. Dit gebeurde in de thuiswedstrijd tegen Oosterparkers, Oosterparkers werd met 4-1 verslagen op sportpark de Pampert voor 4000 toeschouwers. Hierna werd er in een halve competitie tegen o.a. Elinkwijk, Hermes DVS en Limburgiagestreden om het Nederlands Kampioen bij de zondag amateurs. In deze periode werd Peter ook diverse keren opgeroepen voor het Nederlands Amateurelftal, door de toenmalig coach Arie de Vroet van het Nederlands Amateurelftal.

In het seizoen 1975/1976 in het jaar daarvoor ingestelde hoofdklasse, werd Germanicus in de thuiswedstrijd tegen vv Rheden door een 2-1 winst, kampioen in de Hoofdklasse. Germanicus speelde toen tegen Limburgia en CVV uit Rotterdam om het Nederlands Kampioenschap. 

Peter heeft in de periode van 1970 tot 1982 in het eerste elftal van Germanicus gespeeld, hij werd daarom ook zeer terecht tijdens het 100 jarig jubileum in 2011, gekozen in het elftal van de Eeuw.

Ondanks zijn geringe lengte maakte Peter veel kopdoelpunten, hij was een balvaardige spits, die behendig, menig verdedigers liet staan. Peter was altijd de ruste zelf en een sportieve speler.

Wij wensen Riekie en de kinderen veel sterkte de komende tijd om dit grote verlies te verwerken.

Het bestuur