Jeudig Germanicus verslaat SC Erica

Een jeudig Germanicus heeft vrijdagavond in Erica verdiend met 1-3 gewonnen van SC Erica.
Trainer Jan Wielink was wederom genoodzaakt om zijn basis opstelling te wijzigen. Aanvoerder Devon Smit, Kain Hoogeveen, Erwin Moddejongen en Stefan Kikkert waren geblesseerd en Nance Hoogeveen was afwezig door een schorsing. Na 15 minuten in de wedstrijd viel ook centrale verdediger Jarne Pol uit.
In de basis startte de 16 jarige Hossein Bahmani op het middenveld, tevens stonden Randy Eikens, Dion Jongbloed en Abdallah Tsatsajeva in de basis-elf. Na 15 minuten kwam ook de 16 jarige Amar Hasankovic in het veld voor de geblesseerde Jarne Pol.
Het bijzondere jeugdige Germanicus nam meteen het initiatief in deze open wedstrijd. SC Erica verstopte zich niet en na 12 minuten namen de gastheren na een mooie aanval met een prachtig schot van Dennis Fecken de 1-0 voorsprong. Germanicus pakte na de achterstand het heft in handen en in de 24 minuut kwam het verdiend op de 1-1. Roelof van Dijk benutte de terecht gegeven strafschop. Stan Meijerink werd door de verdediger van SC Erica onderuit getrokken en de goed fluitende Sjoukje de Jong kon niets anders dan de bal op de stip te leggen.
In de 30 minuut kwam Germanicus goedkoop aan de voorsprong, de centrale verdediger van SC Erica speelde de bal terug op zijn keeper, helaas voor hem had hij linkerspits Jessie Rotmensen van Germanicus over het hoofd gezien. Rotmensen pikte de bal op en omspeelde de keeper en schoof beheerst de bal in het lege doel voor de 1-2 voorsprong.
In de 38 minuut de mooiste aanval van de avond, via de rechterkant van het veld schoof de keihard werkende en goed spelende Hossein Bahmani de bal breed op Jessie Rotmensen, Rotmensen schoof de bal vervolgens breed op de instormende debutant Amar Hasankovic, Amar schoot de bal met de binnenkant van de voet in de rechterhoek van het doel, achter de kansloze doelman van SC Erica voor de 1-3 ruststand.
Na rust probeerde de gastheren druk uit te oefenen op het doel van Germanicus, het resulteerde in de 60 minuut tot een grote kans, de spits  van SC Erica schoot de bal vanaf 10 meter naast het doel. Daarna een aantal corners en voorzetten voor het doel van Germanicus, keeper Mendes heerste in het doelgebied en plukte elke bal uit de lucht.
In de counter hadden de Germanen nog de beste kansen. Hossein Bahmani en Amar Hasankovic kwamen in de afronding net een beetje kracht tekort.
Al met al een verdiende overwinning voor een keihard werkend Germanicus.
Germanicus is nu 2 weken vrij en speelt op 12 mei thuis tegen kampioen Bon Boys. De ploeg uit Haaksbergen speelde vrijdagavond in Zuidwolde en won met 2-0 en is niet meer te achterhalen. Voor Germanicus staat er degelijk nog wat op het spel, met een goed resultaat tegen Bon Boys is er nog van alles mogelijk om de nacompetitie te halen voor promotie naar de 1e klasse.
De wedstrijd op 12 mei tegen Bon Boys begint om 14.30 uur op sportpark De Pampert.