JO13-1 wint zonder zelf te scoren

Afgelopen zaterdag speelde JO13-1 tegen angstgegner KZC’08 JO13-1. Het werd een gelijk opgaande wedstrijd met aan het eind JO13-1 als gelukkige winnaar. Na 2 minuten had Hamza de westrijd kunnen openbreken, helaas schoot Hamza in het zijnet. Drie minuten later beging Thijmen een overtreding op een mooie plek voor KZC. De vrije trap ging net naast het doel van Jasper (hij verving Micha). KZC’08 had het betere van het spel en kreeg wat kleine kansen. Het duurde tot de 25e minuut voordat JO13-1 z’n eerste corner kreeg. Vlak voor het rustsignaal een scherpe counter van KZC, Daniel liep echter mee en kon voorkomen dat KZC de score zou openen.

In de tweede helft ging JO13-1 beter voetballen. In de tweede minuut een prima uitbraak van Daniel aan de linkerkant, maar in plaats van z’n mannetje uitspelen passte hij terug naar Stan. Stan verloor de bal waardoor de aanval verloren ging. JO13-1 kreeg kansen via corners maar het lukt maar niet om te scoren. Daan werd halverwege de tweede helft gewisseld voor Justin, het lukte Daan maar niet om de fysiek sterke tegenstander voorbij te komen. In de 18e minuut een schot vanuit achteren van Thijmen, Stan ging goed door en zette druk op de Klazienaveense verdeding. De aanvoerder van KZC kreeg ongelukkig de bal voor z’n voeten en schoot (fraai voor ons) z’n eigen keeper voorbij, 1-0. Vijf minuten voor het eind een penalty voor KZC. De penalty werd vakkundig door Jasper tegen gehouden, de rebound viel voor de aanvoerder van KZC, hij schoot echter recht in de armen van Jasper. Top keeperswerk van Jasper, het werd uitbundig door het hele team gevierd. In de laatste minuut leek Benjamin ook nog een penalty te krijgen echter de scheids besloot geen penalty toe te kennen. Een zwaarbevochten overwinning, KZC’08 had zeker een punt verdiend. De punten bleven echter in Coevorden waardoor de voorsprong op onze concurrentie dusdanig groot is geworden dat JO13-1 aankomende zaterdag kampioen kan worden in Emmen.