Kersverse 1e klasser Germanicus Coevorden heeft pittige oefenweken voor de boeg

Germanicus is zondag op De Pampert begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De kersverse 1e klasser uit Coevorden werkt de komende weken een vrij intensief oefenprogramma af.

Zo speelt het elftal van André Mulder wedstrijden tegen Olde Veste ’54, Noordscheschut, CSVC, Dalen en EMMS.

Bron: CoevorderCourant.nl

Voorbereiding

Komende zaterdag start Germanicus met een oefenwedstrijd tegen zaterdag 1e klasser Olde Veste ’54. Het duel in Steenwijk begint om 17.00 uur.

Op 18 augustus komt het in de hoofdklasse debuterend Noordscheschut naar De Pampert, de ploeg waar André Mulder in het recente verleden succesvol was.

Op 22 augustus staat op sportpark Klinkenvlier vanaf 17.00 uur de stadsderby tussen CSVC en Germanicus op de rol.

Drie dagen later, op dinsdag 25 augustus, wacht de testcase tegen streekgenoot vv Dalen. Het duel op ‘t Grootveld begint om 19.30 uur.

Om het echie

Op zondag 30 augustus speelt Germanicus, dat vanwege de coronacrisis maandenlang in wedstrijdverband niet in actie kwam, weer om het echie. De Coevordenaren starten het bekertoernooi om 14.30 uur met een thuiswedstrijd tegen Sc Stadskanaal.

Tussendoor wordt op dinsdag 1 september tegen het in de zondag 2e klasse K acterend EMMS nog een oefenwedstrijd gespeeld. Het duel in Slagharen begint om 20.00 uur.

Op dinsdag 8 september speelt Germanicus in Emmen de tweede wedstrijd (19.30 uur) in de poulefase tegen DZOH en op 12 september wordt het voorronde – eveneens in Emmen – afgesloten met de wedstrijd tegen Drenthina. Op zondag 20 september start de competitie.

Wat zijn de veranderingen binnen de spelersgroep?

Germanicus kan geen beroep meer doen op Marco Verhoef. De routinier zette een punt achter zijn carrière in de hoofdmacht. Fabian Greve is teruggekeerd naar Raptim en Ruben Soppe en Justin Tijsma gaan bij Germanicus op een lager niveau spelen. Michel Groote is vanwege blessure perikelen afgehaakt en gaat op een lager niveau verder bij CSVC.

Nieuwe aanwas van buitenaf

Van buitenaf komen twee nieuwe versterkingen: Twan Jalving (18) en Jessie Rotmensen (18). De van SVV ’04 uit Schoonebeek overgekomen Rotmensen had in het voortijdig gestopt seizoen 2019/2020 al tien goals achter zijn naam staan. Twan Jalving, zoon van voormalig profvoetballer Ruud Jalving, komt over van vv Sweel. Beide spelers kunnen op meerdere posities in de voorste linie uit de voeten.Mahad Abdy schuift vanuit het tweede team door naar de hoofdmacht. Abdy heeft een uitstapje naar vv Sleen gemaakt en is sinds het seizoen 2018/2019 weer Germaan. Uit de eigen jeugdopleiding stromen Abraham Temesgen (JO-19) en Stan Meijerink (JO-17) door.

Tussenbalans

André Mulder heeft vertrouwen in zijn twintig spelers tellende selectie, waarmee hij vanaf 20 september het avontuur in de eerste klasse tegemoet gaat.

,,Het is natuurlijk afwachten hoe het gaat verlopen, maar een club als Germanicus hoort op de ranglijst gewoon tussen clubs als SVBO, VKW en GOMOS te staan. Na een paar wedstrijden maken we een tussenbalans op en weten dan ongeveer waar we staan. Vanuit daar gaan we pas concrete doelen stellen.”

Ook de staf van Germanicus is weer op sterkte. Keepertrainer Frits Kluitenberg heeft het stokje overgedragen aan Matthijs Moddejongen.