Moddejongen bezorgt Germanicus belangrijke driepunter tegen Gomos

Germanicus heeft in Norg een belangrijke overwinning geboekt. Tegen Gomos was Erwin Moddejongen de matchwinner door tien minuten voor tijd met een kiezelharde kopbal de keeper van Gomos te verschalken. Daarmee scoorde hij de enige treffer van de wedstrijd.

Zonder de geschorste Nance Hoogeveen en geblesseerde Dion Jongbloed wist Germanicus dat het noodzakelijk was om punten te pakken. In de warming-up raakte tot overmaat van ramp ook basisspeler Erik Boer geblesseerd. Erwin Moddejongen nam zijn plaats binnen het team in. Tijdens de eerste helft bleek dat de belangen groot waren voor beide ploegen. De kansen waren voor beide teams op 1 hand te tellen. Zo kopte Reinier de Boer in de 9de minuut voorlangs en schoot Daan van Dijk in de 27ste minuut van verre afstand op het doel. Daartegenover stond de verdediging van Germanicusgoed met voor de verdediging een goed spelende Devon Smit die topscoorder van de competitie Siegers onzichtbaar maakte. Gomos creëerde bijna niets. Een moment van schrikken werd onschadelijk gemaakt door Jehovanis Mendes die een prima tackle op de bal maakte. Even voor rust had Reinier de Boer Germanicus op voorsprong moeten zetten. Maar zijn poging werd op de keeper geschoten. Ondanks het lichte overwicht van de Germanen was de ruststand een terechte, namelijk 0-0.

De tweede helft werd de wedstrijd wat aantrekkelijker en kwamen er meer kansen. Vooral voor de mannen van Jan Wielink. In de eerste minuten van de tweede helft was er een grote kans voor Gomos. Assman draaide weg bij zijn directe tegenstander maar schoot van dichtbij over. Germanicus werd vervolgens beter en was in de tweede helft de bovenliggende partij. Zo schoot Reinier de Boer naast in de 54ste minuut na een steekbal van de ijverige Kain Hoogeveen en schoot Roelof van Dijk over na een mooi opgezette aanval van Reinier de Boer en Jessie Rotmensen. In de 79ste minuut weer een knappe aanval van Jessie Rotmensen. Zijn schot werd voorlangs geschoten. Tot ieders verbazing wees de grensrechter richting de hoekvlag. Gomos liet zich hierdoor flink afleiden. Echter was Erwin Moddejongen wel geconcentreerd en kopte hij de hoekschop feilloos binnen, 0-1. Op het eind was het nog even billenknijpen voor het doel van Jehovanis Mendes maar Mendes was uiteindelijk de winnaar na een scrimmage voor het doel. Milan van de Weide had in blessuretijd de wedstrijd nog op slot kunnen gooien maar zijn schot mistte kracht.

Door de overwinning blijft Germanicus op de laatste plaats van de ranglijst staan. Met 2 wedstrijden minder gespeeld staat het echter nog maar 3 punten in plaats van 6 punten achter op Dalfsen. Aanstaande donderdag is het sterke WVV te gast op de Pampert. De wedstrijd begint om 20:00 uur.