N.G.C. VR1 – Musselkanaal VR1 5-4

De eerste competitiewedstrijd, heerlijk. Het gaat nu ECHT beginnen! Het is ons al een aantal seizoenen gebeurd dat we de eerste wedstrijd onnodig hebben verloren, en laat dat nou net punten zijn geweest die we op het eind tekort kwamen. Dat moeten we dus dit seizoen zien te voorkomen!

We hebben de afgelopen weken goed en scherp getraind om optimaal voorbereid te zijn op deze wedstrijd. Onze keepster Daphne en Jolinde waren net op tijd (vrijdagavond) terug vanuit Bali om deze wedstrijd mee te doen. Ook Melissa en Rose zijn er net weer van vakantie. Helaas nog wel Aniek en Anique licht geblesseerd, dus als het niet nodig was hadden we afgesproken dat zij uit voorzorg niet zouden spelen. Daarom hebben we wederom Josien uit het 7×7 team geplukt en meegenomen deze wedstrijd.

Vanaf de eerste minuut werd er goed gespeeld door ons. Beheerst rond getikt en leuke aanvallen. Helaas was ook hun keepster bij de les waardoor de kansen niet verzilverd werden. Helaas was de eerste kans voor de bezoekers gelijk een doelpunt, waar de linksbuiten van Musselkanaal uit de rug van Annet ontsnapte en op Daphne af kon stormen. Zij schoot beheerst de 0-1 in. We keken dus al vrij vroeg tegen een achterstand aan.

De wedstrijd ging vanaf dat moment gelijk op, alleen creëerden wij wat kansen en de dames uit Musselkanaal niet. We hadden het ondanks de achterstand aardig onder controle. Dat werd in de 26e minuut beloond. Ellen kreeg de bal in de 16, bewaarde goed het overzicht en zag Simone buiten de 16 in komen lopen. Zij gaf een afgemeten bal en Siem wist hem met een bekeken afstandsschot in de netten te werken. 1-1!

Met deze stand konden we iets vrijer voetballen, het ging lekker… Er werd goed getikt en kansen gecreëerd. In de 28e minuut kregen we een corner die genomen werd door Dini, die hem afgemeten op Siem wist te geven. Zij had goed opgelet met de techniek training van donderdag en schoot hem met een hakballetje helaas op de paal! Maar een geweldige mooie corner en doelpoging! Dat kunstje met paaltje schieten herhaalde Siem in de 43e minuut nog een keer, en weer uit een corner! We gingen dus met een 1-1 stand de rust in.

De tweede helft kwamen de bezoekers beter en feller uit de startblokken. Met name dat felle is iets wat door de scheidsrechter wat over het hoofd werd gezien. In de 49e minuut werd namelijk Melissa met 2 handen naar de grond gewerkt, wat niet werd gezien, hierdoor kon de speelster 1 op 1 doorlopen op Daphne en werd de 1-2 binnen getikt. Helaas mocht de uitleg van onze speelsters niet baten en bleef het doelpunt gewoon geldig. Dat zorgde wel voor wat onrust aan onze zijde, en bleef het even erg onrustig! Daardoor kregen we ook heel snel de 1-3 om de oren! Even tijd om onze ruggen weer te rechten dames!

In de 55e minuut werd Siem tot 2 keer toe naar de grond gewerkt door de keepster van Musselkanaal. Die tweede keer besloot de scheids te fluiten en kregen we een penalty, die uiteraard genomen werd door onze blanke Virgil Calkhoven. Zij schoot onberispelijk de 2-3 in en bijna in de kruising. Onhoudbaar voor de keepster! Nu de koppies omhoog.

Helaas kregen we in de 60e minuut een erg gemakkelijke vrije bal tegen, waar eigenlijk een moment er voor al gefloten had moeten worden voor een overtreding tegen ons. Deze vrije bal werd niet goed verdedigd, en hieruit werd de 2-4 binnen gekopt. De wedstrijd werd wat grimmig, Wat harde tackles over en weer en Sharon kreeg zelfs nog een slaande beweging te verwerken van de aanvoerdster van Musselkanaal, maar ook dit werd niet gezien.

Josien en Jolinde werden ingebracht en gelijk hadden we een zware taak om deze wedstrijd nog te kantelen! Nog 3 doelpunten maken in een half uur om toch nog te kunnen winnen. Iedereen had toch echt die wil om niet te verliezen! Vol gas dus dat laatste half uur.. Dat gebeurde ook zeker en resulteerde ook gelijk in kansen, en in de 75e minuut werd Rose net buiten de 16 meter gevloerd en kregen we een vrije trap. Siem had goed naar de vrije trappen van Lasse Schöne gelet, want ze schoot hem nog mooier in dat hij zou doen! Hoppa… 3-4! En nu door!

In de 80e minuut kregen we een goede kans die net werd gekeerd door de keepster. Hieruit volgde een corner, die wederom door Dini genomen werd. Ze legde hem bij de tweede paal klaar voor Melissa die de 4-4 binnen schoot! Wat een wedstrijd! Zouden we het dan toch nog binnen kunnen slepen???

In de 85e minuut kwam de bal na goed rond spelen bij Josien terecht die de spits in was gedoken, ze schermde goed met haar lichaam de bal af van de tegenstander om de mooie loopactie van Denise af te wachten die met een steekballetje vrij op de keepster af werd gestuurd. Zij omspeelde de keepster op magistrale wijze en schoot de 5-4 binnen! Wat een comeback en wat een karakter van de ploeg!!!

Woman of the match hadden er wel wat meer kunnen zijn. Kyra won wederom al haar duels, Rose had ondanks haar vakantie weer 8 longen en knokte als een gek, Ellen liep echt alle gaten dicht en zorgde er voor dat Anna en Denise vrij konden voetballen op het middenveld. Maar Simone die ook erg goed speelde scoorde ook nog eens 2 keer, dus zij is woman of the match vandaag.

Komende zaterdag spelen we om 14.30 uur uit bij VVAK. We hopen weer op jullie massale opkomst!