Nance Hoogeveen (19) uit Coevorden wil dit seizoen doorbreken bij Germanicus: ‘De wisselvalligheid moet er bij mij uit’

Germanicus wil op termijn weer de stap richting de 1e klasse zetten. Een doelstelling die zoveel mogelijk met eigen spelers gerealiseerd moet worden.

Een zoektocht op sportpark De Pampert in Coevorden naar talent levert voldoende reden tot optimisme op.

Bron: Coevordercourant.nl

Nance Hoogeveen is één van de exponenten uit de eigen kweekvijver. Met de 19-jarige geboren en getogen Coevordenaar heeft Germanicus op de linksbuitenpositie een groeibriljant in huis. ,,Ik ben weliswaar nog geen basisspeler, maar ben al wel een aantal wedstrijden in de basis van start gegaan. Dat smaakt maar meer.”

Vorig seizoen speelde Nance Hoogeveen nog de meeste wedstrijden in de jeugdcombinatie van CSVC/Germanicus en kreeg toen van Eric Prins ook al veel vertrouwen en de nodige speelminuten in de hoofdmacht.

Hoger niveau

Hoogeveen is een echte clubman. Hij houdt echt van Germanicus, maar is zeker een speler die via de Coevorder club een stap hogerop kan maken.

,,Op termijn sluit ik een stap naar een hoger niveau niet uit. Eerst zal ik echter een vaste plaats in de basis van de geelzwarten moeten veroveren. Ik denk dat mijn basis nu stevig genoeg is voor de echte doorbraak, maar dan moet ik het op het veld wel continu laten zien. Daar ga ik mij 100 procent voor inzetten”, benadrukt Nance, die op het Drenthe College in Emmen de opleiding Installatietechniek volgt.

Beloftevolle linksbuiten

De beloftevolle linksbuiten geldt als een echte dribbelaar en goaltjesdief. Hoogeveen kan een mannetje passeren en eenmaal op dreef geeft hij zelfs meerdere mannetjes het nakijken. Hoogeveen heeft altijd wel een actie in huis en was dit seizoen al meerdere keren van grote waarde voor het team van André Mulder. ,,Ik moet echter nog wel constanter worden. Het is op dit moment nog te wisselvallig en dat moet er snel uit.”

Teamprestatie

Nance Hoogeveen is lovend over de selectie, die vooral de laatste wedstrijden heeft laten zien waartoe het in staat kan zijn. Van losse eilandjes op De Pampert is geen sprake. Er staat volgens Hoogeveen een sterk, hecht en gedisciplineerd team binnen de lijnen. Net als zijn eigen optreden, moet ook de teamprestatie constanter worden.

,,We leggen vaak mooi combinatievoetbal op mat, maar hebben soms de grootste moeite om de wedstrijd naar ons toe te trekken en de drie punten veilig te stellen. Een tendens die in de afgelopen acht wedstrijden vaker te zien is geweest, maar we werken hard aan constantheid. Als we dat gestalte kunnen geven, dan weet ik dat er een heel mooi perspectief zichtbaar kan worden voor Germanicus.”