Nieuwe hoofdtrainer dames 1

CSVC en Germanicus blij met aanwinst Gerjan Tromp als hoofdtrainer dames

Met ingang van volgend seizoen is Gerjan Tromp de nieuwe hoofdtrainer van de dames van CSVC en Germanicus. Dit seizoen zijn Gerrit Hulst en Tom Dekker de trainers. Vorige week heeft Gerjan officieel zijn overeenkomst getekend.

Gerjan heeft naast zijn ervaring als voetballer, bij FC Zwolle en 15 jaar bij Germanicus, ook al enkele jaren ervaring als trainer van meiden onder 15 van FC Coevorden. Met de aanstelling van Gerjan als trainer spreken beide verenigingen nadrukkelijk de wens uit om meer in te zetten op het beleid voor de meiden en dames. En op de verbinding tussen jeugd en senioren – zowel het eerste damesteam als het 7 tegen 7 team – waar nu ook al uitwisseling zichtbaar is.

,,Wat je ziet is dat meiden nu vaak lang bij de jongens blijven spelen als er geen team voor ze is”, zegt Gerjan. ,,Wanneer je als verenigingen het damesvoetbal naar een hoger niveau wil tillen, moet je hier beleid op schrijven.” Daarnaast is er sinds dit seizoen een coördinator damesvoetbal ingesteld in de persoon van Annet Zwakenberg. Zij is de verbinder tussen het team, de besturen en de staf. Annet is zelf een aantal jaar speelster geweest van dames 1 en speelt nu in het 7 tegen 7 team van CSVC.

Komend seizoen schrijft Gerjan samen met de technisch coördinatoren een plan om de aanwas voor de dames vanuit de jeugd beter te borgen. De dames komen op dit moment uit in de vierde klasse en staan keurig bij de eerste drie. De ambitie is er om de komende seizoenen op een hoger niveau te gaan spelen, maar dan moet de selectie hiervoor wel breed genoeg zijn.