Offerein bokaal

Hoogeveen zondag en HZVV spelen opnieuw finale

HOOGEVEEN – Vrijdag zal de ontknoping plaatsvinden van de zevende editie van de AH Offerein Bokaal. Voor de derde keer op rij zullen Hoogeveen zondag en HZVV strijden om de eindzege. De finale belooft spannender dan ooit te worden. Hoogeveen heeft als kersverse hoofdklasser duidelijk stappen gemaakt en het gedegradeerde HZVV is er zeker niet zwakker op geworden. Voor Hoogeveen is het tevens de laatste test voor de competitiestart.

Beide finalisten hadden het dinsdagavond zeker niet eenvoudig. Hoogeveen zondag trof tweedeklasser Germanicus. De Coevordenaren versperden Hoogeveen in 2015 al eens de weg naar de finale. In de eerste helft hield men ook lang stand. Een prachtige treffer van Björn Zwikker hielp de Hoogeveners uiteindelijk in het zadel. Voor rust liep men uit naar een 2-0 voorsprong. In de tweede helft werd het snel 3-0, maar kwam Germanicus nog terug tot 3-1. De ploeg van trainer Eric Prins weerde zich vervolgens kranig en verdiende dan ook een groot compliment.

GOED WEERSTAND

Ook HZVV moest vol aan de bak. Derdeklasser Hoogeveen zaterdag bood met name in de eerste helft goed weerstand. HZVV was wel dreigender maar kwam niet tot scoren. In de slotfase van de eerste helft kwam de roodwitten uiteindelijk toch op voorsprong, maar vlak voor rust maakte Brian Leepel verrassend gelijk. In de tweede helft brak Romano Djababoe de ban voor HZVV. Het bleef lang 2-1, maar in de slotfase drukte HZVV het niveauverschil toch nog uit in de score en werd het 4-1.

SPANNENDE DUELS

Dedemsvaart en Ruinerwold maakten er eerder op de avond een spannend duel van. Dedemsvaart was wel beter en drukte dat uiteindelijk ook uit in de score door op een 2-0 voorsprong te komen. Ruinerwold kwam nog terug tot 2-1 en even werd het weer spannend. Verder dan de aansluitingstreffer kwam men niet.
WKE’16 en SC Erica troffen elkaar in een echte ‘zuidoosthoekderby’. Het werd een spannend duel en beide ploegen gingen vol voor een goed resultaat. WKE-spits Henk Bakker werd in de tweede helft matchwinner door het enige en winnende doelpunt te scoren.

GROTE FINALERONDE

Vrijdag wordt de grote finaleronde gespeeld. Ook de ploegen die niet strijden om de eindzege strijden dan naast de eer ook nog om prachtige geldprijzen. Daarnaast is er ook nog een ‘beloning’ voor de sportiefste ploeg en de beste speler van het toernooi.
Om 19.00 uur wordt er eerst op drie velden gestreden om de 3e t/m 8e plaats. Op het hoofdveld van Hoogeveen spelen Hoogeveen zaterdag en Germanicus om plek 3 en 4. Op het hoofdveld van HZVV strijden Dedemsvaart en WKE’16 om de vijfde plaats. Op veld 2 van HZVV doen SC Erica en Ruinerwold hetzelfde om de zevende plaats.
Om 20.45 uur is op het veld van Hoogeveen de aftrap van de grote finale tussen Hoogeveen zondag en HZVV. Dan zal ook duidelijk worden of Hoogeveen na vier jaar de hegemonie van de buurman kan doorbreken of dat het toch vijf op een rij wordt voor de roodwitten.

 

Bron: vvhoogeveen.nl