Onterecht verlies Germanicus

Ook de 4e wedstrijd in de competitie heeft Germanicus niet in winst kunnen omzetten. De Germanen kwamen nog wel op voorsprong in de 5e minuut, maar 6 minuten later stonden de pampert bewoners met 1-2 achter. Ondanks een prima 2e helft waarbij de mooiste kansen om zeep werden gebracht stonden de Germanen na 90 minuten met lege handen.
Trainer Erwin van Oosten had Nance Hoogeveen in de spits geposteerd, het was Nance Hoogeveen zijn eerste wedstrijd na de rode kaart die hij kreeg in de uitwedstrijd medio april in Dalen. Al na 4 minuten liet hij zien, dat hij het scoren nog niet verleerd was, na goed doorzetten van Mike Doldersum aan de rechterkant van het veld, schoot hij de voorzet prachtig in het doel voor de 1-0 voorsprong. Verdedigend is het bij de Germanen deze competitie niet goed, ook nu weer. Na 7 minuten stond de 1-1 op het scorebord, na slecht wegwerken door de verdediging van de Germanen, kwam aanvaller Milan Draaijer in balbezit en met een prachtige kapbeweging speelde hij simpel Kain Hoogeveen en keeper Mendes uit en scoorde beheerst de gelijkmaker. 3 minuten later maakte de verdediging van Germanicus het nog bonter, vanuit de rug van Daan van Dijk was aanvaller van der Berg eerder bij de bal dan keeper Mendes en vanuit een moeilijke hoek scoorde hij de 1-2. Het restant van de eerste helft een paar losse flodders van de aanvallers van Germanicus op het doel van Valthermond.
In de tweede helft een strijdbaar Germanicus, het creëerde zich tal van kansen, al in de eerste minuut na rust een grote kans voor Mike Doldersum, zijn inzet wordt van de lijn gehaald. In 56 minuut een schot van de goed ingevallen Roelof van Dijk op de paal. Meteen hierna een kans voor Valthermond, door goed ingrijpen van doelman Mendes wordt de 1-3 voorkomen. Het laatste half uur van de wedstrijd was het eenrichtingsverkeer op het doel van Valthermond. In de 63e minuut een mega kans voor Stan Meijerink, vanaf 4 meter voor het doel had hij de bal voor het inschieten, zijn inzet, wordt gered door de keeper van Valthermond. 3 minuten later neemt Roelof van Dijk een voorzet meteen op de pantoffel, zijn inzet met volle risico beland in het zijnet. Trainer Erwin van Oosten bracht met het inbrengen van Jessie Rotmensen en Erwin Moddejongen nog een tweetal verse krachten in. Wat de pampertbewoners ook probeerden, kansen volop, ook in de laatste fase van de wedstrijd nog een drietal kansen, een kopbal wordt van de lijn gehaald en scheidsrechter Geuzinge keurde nog een doelpunt af in de laatste minuut. Hiervoor had Mike Doldersum volkomen terecht de rode kaart gekregen van de goed leidende scheidsrechter.
Germanicus had zich een betere start voorgesteld van de competitie, met 1 punt uit 4 wedstrijden staat Germanicus op de laatste plaats. Volgende week gaat Germanicus met goede moed, ook gezien het dominante spel in de tweede helft tegen Valthermond naar Harbrinkhoek om te spelen tegen MVV’29. De wedstrijd begint op sportpark Frielink om 14.00 uur.