Opening sportpark januari

Wedstrijden weer van start!

Gisteren is er weer een persconferentie geweest met daarin de aankondiging van versoepeling van de coronamaatregelen. Dit betekent dat er vanaf aankomend weekend weer in wedstrijdverband zal worden gevoetbald door de jeugd en lagere elftallen van de senioren (categorie B).

Wat betekenen de maatregelen concreet voor ons als vereniging:

– Op buitensportlocaties is een coronatoegangsbewijs verplicht bij gebruik van voorzieningen binnen. Bijvoorbeeld in kantines, kleedkamers of toiletten. Er zijn uitzonderingen.
– Sportkantines zijn geopend tot 22.00 uur.
– Kleedkamers, toiletten en douches zijn open.
– Als het nodig is voor de sportbeoefening is 1,5 meter afstand voor personen vanaf 18 jaar niet verplicht. Na het sporten is 1,5 meter afstand houden wel verplicht.
– Er is geen beperking in de groepsgrootte bij binnen- of buitensport of sporten in de openbare ruimte.

Wat betekenen de maatregelen voor publiek:

Tussen 05.00 uur en 22.00 uur mag er publiek aanwezig zijn bij amateursport (wedstrijden en trainingen), professionele sportwedstrijden en topcompetities. Het publiek houdt zich aan de volgende regels:

  • Zij laten een coronatoegangsbewijs zien bij binnenkomst
    (alleen binnen en alleen voor mensen van 18 jaar en ouder)
  • Het publiek heeft een vaste plek op 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Mondkapje verplicht bij verplaatsing binnen.

Als het publiek een vaste zitplaats heeft, mag een locatie zoveel plaatsen benutten als kan met de 1,5-meter-regel. En binnen maximaal 1.250 bezoekers hebben.


Er is gelukkig weer veel mogelijk. Laten wij ons allemaal aan de coronamaatregelen houden zodat wij alles open kunnen houden. Wij zijn blij dat we weer mogen en zien elkaar snel!

Het bestuur.