Regiocup van start

Acht maanden hebben ze er op moeten wachten, maar zaterdag 5 juni kunnen de jeugdteams in de categorie├źn t/m O18 jaar eindelijk weer wedstrijden spelen. Vanwege de coronabeperkingen van de overheid waren al die tijd alleen trainingspartijtjes op de eigen vereniging toegestaan. Nu gaan deze teams in het kader van de KNVB Regiocup weer wedstrijden spelen tegen clubs in de buurt, liefst zelfs op fietsafstand.

Bron: KNVB.nl

De KNVB Regiocup is het alternatief voor de competities die dit seizoen niet meer konden worden hervat door de coronamaatregelen. Voor volwassenen komen de versoepelingen te laat, maar afgelopen vrijdag maakte het kabinet bekend dat wedstrijden voor de jeugd (t/m 17 jaar) vanaf 5 juni weer zijn toegestaan. De KNVB Regiocup bestaat dan uit vier speelrondes.

Maatregelen

Na de aangekondigde versoepelingen per 5 juni 2021 zijn dit de meest in het oog springende maatregelen voor het voetbal:

  • Het is voor jeugdvoetballers weer mogelijk om wedstrijden te spelen tegen teams van andere verenigingen.
  • Op sportaccommodaties die alleen open zijn voor sporters en benodigde vrijwilligers mogen de buitenterrassen onder voorwaarden open voor degenen die op de accommodatie aanwezig mogen zijn.
  • Kleed- en doucheruimtes mogen weer open.
  • Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.

Mogen ouders/verzorgers die het vervoer regelen op de sportaccomodatie blijven?

  • Ja, zijn vallen onder teambegeleiding en mogen dus op de sportaccommodatie aanwezig zijn.

Wedstrijden/trainingen

Wat is er toegestaan voor jeugdvoetballers?

Jeugdvoetballers (formeel tot en met 17 jaar) mogen zonder beperkingen trainen. Ook mogen zij wedstrijden te spelen tegen teams van andere verenigingen. Voor jeugdvoetballer organiseren we vanaf 5 juni kleinschalige regionale competities: de KNVB Regiocup.

Opening kantines en terrassen

Kantines (en terrassen) zijn gelijkgetrokken met de reguliere horeca en mogen dus open onder dezelfde voorwaarden als die er voor de horeca geformuleerd zijn.

Kleedkamers en/of douchegelegenheid mogen open

Met de verruimde maatregelen is ook bekend geworden dat de kleedkamers en douches weer mogen worden gebruikt. Uiteraard nog wel met de basismaatregelen in acht nemend, denk bijvoorbeeld aan de anderhalve meter afstand.

FAQ Corona en voetbal

Op www.knvb.nl/coronavirus staan de meest gestelde vragen gebundeld over het coronavirus en de gevolgen voor het amateurvoetbal. Deze FAQ wordt continu bijgewerkt. Bekijk deze pagina dus regelmatig om op de hoogte te blijven van de laatste informatie en ontwikkelingen.