Roden zet slap Germanicus opzij

Roden is de nieuwe competitie in de 1e klasse F begonnen met een 3-1 overwinning op Germanicus. In Coevorden won de ploeg van trainer Freddy Strating dik verdiend.

Beide ploegen werden in de voorrondes van de noordelijke districtsbeker uitgeschakeld, maar daar was bij de gasten niets van te merken. Vanaf het begin koos Roden de aanval en de thuisploeg oogde onzeker. Nadat Germanicus doelman Vincent Beugelink al na een paar minuten geluk had dat weifelend optreden geen treffer opleverde, was het na tien minuten spelen wel raak. Weer zag Beugelink er niet goed uit, de keeper kwam buiten de zestien te laat, waarna Roden aanvoerder Rick Renkema de 0-1 kon binnenschieten.

Wie dacht dat Germanicus wakker zou zijn, kwam bedrogen uit. Bijna niets ging goed bij de ploeg van trainer AndrĂ© Mulder en kansen waren er voor rust niet te noteren. Roden kwam na een half uur spelen op 0-2. Hugo Steenbergen reageerde attent en bleef koelbloedig voor Beugelink.

Dramatisch

De thuisclub begon ook dramatisch aan de tweede helft. Devon Smit speelde eerst slap terug op Beugelink, die op het slechte veld de bal ook niet goed raakte, waarna Smit, in het strafschopgebied, de bal op zijn hand kreeg. Scheidsrechter Schoonderwoerd kende geen twijfel en legde de pal op de stip. Renkema bleef rustig en schoot de strafschop beheerst binnen (0-3).

Germanicus wisselde een paar keer, maar kreeg ook in het vervolg van de wedstrijd weinig kansen. Tien minuten voor tijd bepaalde Milan van der Weide de eindstand op 1-3. Roden liet Germanicus niet verder in de wedstrijd komen en won uiteindelijk verdiend.

Bron: RTV Drenthe