Schoonebeker Jessie Rotmensen (18) nieuw gezicht bij Germanicus: ‘Ik ben toe aan een nieuwe stap in mijn carrière’

Jessie Rotmensen wil zijn dromen najagen en doet op De Pampert in Coevorden een nieuw station aan. Germanicus heeft met de 18-jarige Schoonebeker een veelbelovend talent in huis gehaald. De rappe aanvaller is tweebenig, leest het spel goed, is fysiek sterk en behendig.

Door Jan Hooge bron: CoevorderCourant – foto (Herman Woltersom)

Rotmensen komt over van zondag 3e klasser SVV ’04. Bij de club uit Schoonebeek is hij opgegroeid en maakte op 16-jarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht.

,,Bij SVV ’04 heb ik een mooie periode gehad en veel geleerd. Ik ben eraan toe om nu een nieuwe stap in mijn carrière te maken. In een hogere competitie, met een andere speelstijl en meer concurrentie.”

Rotmensen is gretig en wil zich dit seizoen bij Germanicus enorm graag laten zien. Hij hoopt op veel speeltijd. „De kansen wil ik grijpen, ook al kom ik net kijken.”

Doorgroeien

Dat Germanicus in beeld kwam was geen toeval. ,,Ik wil doorgroeien, een ambitie die de Coevorder club zelf ook uitdraagt. Bovendien ligt De Pampert op luttele kilometers van mijn woonplaats en heb dus praktisch geen reistijd. Ik heb ook geen andere opties overwogen”, zegt Rotmensen, die aan het Deltion College in Zwolle bezig is aan het tweede jaar van de opleiding Sport & Bewegen.

Echte liefhebber

Jessie Rotmensen heeft een onblusbare passie voor voetbal. ,,Het is inderdaad voetbal en nog eens voetbal. Ik ben een echte liefhebber. Dat is altijd al zo geweest. Ik was in mijn jeugdjaren elke dag wel ergens met de bal te vinden, op de straat of op sportpark De Kampen. Daar heb ik samen met mijn vrienden onnoemelijk veel uurtjes gespeeld. Ik denk dat ik daar de basis heb gelegd voor mijn huidige spel. Sowieso de techniek, maar het mooie was dat je ondertussen onbewust ook heel gericht werkte aan het verbeteren van je traptechniek. Mijn linkerbeen is nu echt mijn sterke punt. Het rechterbeen is nog een duidelijk ontwikkelpunt.”

Doelpunten en assists

Jessie speelt het liefst in de voorste linie: linksbuiten of in de spits, maar ook op rechtsbuiten kan hij uit de voeten. “Ik besef dat er op 1e klasse niveau aanmerkelijk meer gevraagd gaat worden. Net als bij SVV ’04 zal ik weer 100% moeten geven en in dienst van het team spelen. Ik wil een belangrijke speler worden, doelpunten maken en assists geven.” In het voortijdig beëindigde seizoen 2019/2020 was hij goed voor 15 treffers.