SJO FC Coevorden Kaboutervoetbal

Kaboutervoetbal is er voor alle kinderen van 3 t/m 5 jaar en betekent samen met leeftijdsgenootjes sporten. Het merendeel zal uiteraard met de bal zijn. Het is nog geen ‘echte’ voetbaltraining, maar het draait om het plezier van samen lekker buiten bezig zijn, het bevorderen van de motorische ontwikkeling en spelenderwijs kennis maken met het voetballen. Het goed leren omgaan met elkaar zoals dat hoort in een teamsport staat hierbij voorop. Respect voor elkaar en voor de tegenstander!

Voor wie is het?

Het kaboutervoetbal is bedoeld voor alle kinderen in de leeftijdscategorie van 3 t/m 5 jaar. Jongens, meisjes, klein, groot, iedereen is welkom!

Hoe werkt het?

De trainingen hebben een speels karakter en naast het spelenderwijs leren omgaan met de bal, leren de kinderen ook omgaan met elkaar zoals dat gaat bij een teamsport. Respect voor elkaar en voor de tegenstander dus. Tijdens de trainingen, die ongeveer een uur duren, leren de kinderen op speelse wijze “één te worden met de bal” en worden zij bekend gemaakt met het voetbalspel. Zo wordt de aansluiting naar de pupillenteams (vanaf 6 jaar) voorbereid.

Wanneer is het?

Kaboutervoetbal wordt elke week op maandagmiddag op Sportpark de Pampert georganiseerd. De trainingen starten om 16:30 tot 17:30 uur.

De kinderen en hun ouders/ verzorgers worden verzocht een kwartier van tevoren aanwezig te zijn, zodat op tijd gestart kan worden.

Welke kleding moet mijn kind aan?

Sportschoenen (echte voetbalschoenen zijn niet noodzakelijk), sokken en makkelijk zittende sport kleding, zoals trainingspak.

Hoe zit het met lid worden en wat zijn de kosten?

Uw kind kan vier keer gratis mee trainen bij de kabouters, daarna moet er een keuze gemaakt worden in verband met verzekeringen is het noodzakelijk dat uw kind, indien hij/ zij “vast” bij de kabouters komt, lid wordt van SJO FC Coevorden (bij specifieke voorkeur Germanicus (https://germanicus.nl/teams/lid-worden/) of CSVC (http://csvc.nl/contact/lid-worden). Omdat SJO FC Coevorden graag sport en spel voor deze jonge kinderen wil stimuleren zijn hier geen kosten aan verbonden. Gratis plezier dus!

Nieuwsgierig geworden?

Als u geïnteresseerd bent en denkt dat Kaboutervoetbal past bij uw kind(eren), dan kunt u uw kind aanmelden en extra informatie krijgen via het e-mail adres hoofdjeugdopleiding@jeugdgermanicuscsvc.nl. Ook mensen die de activiteiten voor de Kabouters willen begeleiden, kunnen zich aanmelden.

Voor meer informatie kunt u ook bellen met Ivar Kosters (tel. 06-29608709) en Ramon van Nuil (tel. 06-50523168). Kom een keer kijken bij één van de trainingen en doe vrijblijvend mee!