Stadsderby Raptim 3 – Germanicus 2 eindigt in overwinning voor geel-zwart

Vanmorgen (3 november) stond de stadsderby op het programma. Voordat we als team het veld betraden was de scherpte en drang om te winnen vandaag voelbaar. Voordat de wedstrijd begon liet Michel Blanken in de kleedkamer weten aan het team hier vandaag niet te willen verliezen en voordat de trainer zijn woordje deed probeerde bovengenoemde iedereen op scherp te zetten voor deze derby. Nadat de trainer zijn visie had gegeven om vandaag alles te geven en voor de winst te gaan betraden beide teams het veld.

De scheids was vandaag aan de late kant en de bal begon te rollen na het 1e fluitsignaal om 10.42 uur. Germanicus zette direct druk op Raptim vanaf het begin en Raptim kwam niet aan spelen toe. Tonie Hendriks wist dan ook na 6 minuten de Germanen op een 0-1 voorsprong te schieten op een op maat gelegde voorzet van Lauren’s Schepel. Tien minuten later was het aan de doelpuntenmaker van de 1e goal om een op maatgemaakte voorzet te geven op Frank Spijker om uit te lopen naar 0-2. In de eerste helft kreeg Laurence Schepel een kans op de 0-3 maar de bal kwam niet verder dan de lat. De scheids floot de eerste helft af en de Germanen gingen met opgeheven hoofd de kleedkamer in. De mannen waren het onderling vandaag erg eens en over en weer vond de groep dat we de 2e helft net zo in moesten gaan als de 1e helft. Met passie beleving en vechtlust er voor elkaar staan en niks weggeven.

Na nog wat technische info van de trainer Johan ging de 2e helft starten. Dion wist na 13 min in de 2e helft de keeper van Raptim te verrassen en schoot de 0-3 strak het netje in. De wedstrijd was volgens ons op slot gegooid. Raptim kreeg in de 26e min van de 2e helft een penalty cadeau van de scheids en Raptim wist de stand terug te brengen naar 1-3. Inmiddels gingen de Germanen in de 2e helft wisselen. In de 44e min wist invaller Bart Heerkes een pass te geven op invaller Dennis Driehuizen die 1-4 maakte. Niet alleen was Germanicus de winnaar in uitslag maar ook de meerdere in het gehele spel. De Germanen kregen deze wedstrijd 8 corners maakten 972 passes en het team legde met zijn allen tientallen kilometers af. Er was 1 strafschop en 2 gele kaarten in de wedstrijd. Leon Hakkers die aangaf na de wedstrijd kapot te zijn legde met 6.92 km de meeste meters af.

Kort samengevat waren de Germanen in alle opzichten de betere partij.

Wij geven als staf dan ook de complimenten aan het team die vandaag niks te veel was en echt tot de laatste minuut voor de 3 punten ging en niets wilden weggeven.

Gefeliciteerd mannen met deze overwinning!