SVBO heeft tegen sterk Germanicus geen schijn van kans : 0-4

Germanicus gaf SVBO zondagmiddag in eigen huis geen schijn van kans. Het werd liefst 0-4. De ploeg uit Barger-Oosterveld maakte geen moment aanspraak op een resultaat tegen de compact en sterk spelende Coevordenaren.

Verslag: Jan Hooge

“We zijn vandaag dodelijk in de omschakeling geweest, echt een lust voor het oog. Ook verdedigend stond het als een huis. Dan kun je echt genieten als trainer langs de kant”, sprak André Mulder na afloop. Genieten deed de trainer dan ook met volle teugen. Germanicus kende weliswaar een lastige start van de competitie, maar liet in Barger-Oosterveld zien zeker een rol van betekenis in de 1e klasse F te kunnen spelen.

In de twaalfde minute opende Milan van der Weide de score. Hij profiteerde optimaal van simpel balverlies aan de zijde van de thuisploeg. SVBO stelde in een troosteloze ambiance  zwaar teleur. De toch altijd beladen streekderby bleek een eenvoudige prooi voor Germanicus. Kain Hoogeveen was met een vrije trap dichtbij de 0-2, maar doelman Lennon Ebeltjes redde knap. Vlak voor rust spatte een inzet van Milan van der Weide nog op de lat en zag uitblinker Jessie Rotmensen zijn schot net langs de verkeerde kant van de paal gaan.

In de tweede helft bleef Germanicus de bovenliggende partij. Stan Ypenburg liet met een mooie schuiver SVBO-goalie Ebeltjes kansloos. Daarna was het prijsschieten: de van de SVV’04 overgekomen Rotmensen toonde zijn klasse door twee keer op gave wijze te scoren: 0-4. Dat was ook de eindstand. Door de eclatante zege klimt de ploeg van André Mulder naar de achtste plaats met vier punten uit evenzoveel duels.

Milan van der Weide – op de foto in actie tegen Jubbega – opende in de streekderby tegen SVBO de score. (Archieffoto Herman Woltersom)