Trainer André Mulder van Germanicus Coevorden blikt vooruit na promotie: ‘Talenten uit eigen jeugdopleiding verdienen kans’

Met een brede glimlach loopt André Mulder in de catacomben van sportpark De Pampert in Coevorden. De selectie voor het komend seizoen is rond en de trainer van de kersverse eerste klasser Germanicus heeft voorlopig weinig meer te wensen.

Bron: CoevorderCourant.nl

,,Het euforisch gevoel na de promotie is er nog steeds. De ontlading is weliswaar anders dan bij een kampioenschap, maar het voelde als een enorme opluchting. We hebben het zelf afgedwongen en het is dan ook een terechte promotie.”

Trainer: André Mulder

‘Ik was behoorlijk optimistisch’

André Mulder – woonachtig in Nieuw-Amsterdam – heeft in zijn eerste jaar als trainer van Germanicus altijd vertrouwen gehad in een goede afloop. „Ik was behoorlijk optimistisch en ging in de loop van het seizoen steeds meer geloven in het kampioenschap. Als je vier punten los staat, alle uitwedstrijden hebt gewonnen en tevens twee directe concurrenten al op de rug hebt liggen in onderling resultaat, dan had het ook niet meer fout mogen gaan.”

Jeugdspelers krijgen echt voorrang

Tijd om rustig achterover te leunen is er voor André Mulder niet bij, want voor komend seizoen wacht zijn jeugdig team een behoorlijke uitdaging. Ook onder Eric Prins promoveerden de Coevordenaren een paar jaar geleden naar de eerste klasse, maar die vreugde was slechts van korte duur. Mulder verwacht door het behoud van de kerngroep nu een grote kans te maken op klassenbehoud.

„De selectie is voor een groot deel intact gebleven. De komende jaren wordt er vol ingezet op de ontwikkeling van onze eigen jeugdspelers, die krijgen echt voorrang.”

Wie vertrekt en wie versterkt Germanicus?

Mulder kan geen beroep meer doen op Marco Verhoef. De routinier zet een punt achter zijn carrière in de hoofdmacht. Fabian Greve gaat terug naar Raptim en Ruben Soppe en Justin Tijsma gaan bij Germanicus op een lager niveau spelen. Michel Groote is vanwege blessure perikelen afgehaakt en keert terug naar CSVC.

,,Van buitenaf komen twee nieuwe versterkingen: Twan Jalving (18) en Jessie Rotmensen (18). De van SVV ’04 uit Schoonebeek overgekomen Rotmensen had dit voortijdig gestopt seizoen al tien goals achter zijn naam staan. Twan Jalving, zoon van voormalig profvoetballer Ruud Jalving, komt over van vv Sweel. Beide spelers kunnen op meerdere posities in de voorste linie uit de voeten.”

Mahad Abdy schuift vanuit het tweede team door naar de hoofdmacht. Abdy heeft een uitstapje naar vv Sleen gemaakt en is sinds vorig seizoen weer Germaan. Uit de eigen jeugdopleiding stromen Abraham Temesgen (JO-19) en Stan Meijerink (JO-17) door.

Tussenbalans

Mulder heeft vertrouwen in zijn twintig spelers tellende selectie, waarmee hij het avontuur in de eerste klasse tegemoet gaat. ,,Een club als Germanicus hoort op de ranglijst gewoon tussen clubs als SVBO, VKW en GOMOS te staan. Natuurlijk maken we na een paar wedstrijden een tussenbalans op en weten dan ongeveer waar we staan. Vanuit daar gaan we pas concrete doelen stellen.”

Ook de staf van Germanicus is inmiddels weer op sterkte. Keepertrainer Frits Kluitenberg heeft het stokje overgedragen aan Matthijs Moddejongen.

Pampert krijgt opknapbeurt

De velden op De Pampert krijgen momenteel een fikse opknapbeurt, waardoor de selectie straks over uitstekende trainingsfaciliteiten kan beschikken. De rest van de accommodatie is volgens Mulder al minimaal eerste klasse waardig. ,,Ik kijk inmiddels al echt uit naar een nieuw veelbelovend seizoen.”